objavljeno 10.02.2008. 23:09:39

Više novca za nevladine udruge

Danas u 9 sati u hotelu ‘Westin’, Kršnjavoga 1, počinje okrugli stol ‘Perspektive financiranja razvoja civilnoga društva u Hrvatskoj’.

Okruglom stolu će nazočiti visoki domaći i strani dužnosnici, a u uvodnom dijelu prisutnima će se obratiti Andras Horvai, voditelj ureda Svjetske banke u Republici Hrvatskoj, Vincent Degert, šef Delegacije Europske komisije i Jadranka Kosor, potpredsjednica Vlade RH. Cilj ovog Okruglog stola je potaknuti raspravu o mogućnostima postizanja djelotvorne sinergije među predstavnicima donatorske zajednice, međunarodnim i domaćim javnim i privatnim pružateljima financijskih potpora koji pomažu razvoj civilnoga društva u Hrvatskoj, a u skladu s procesom reformi započetih Nacionalnom strategijom stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva za razdoblje 2006. - 2011. koju je Vlada Republike Hrvatske usvojila u srpnju 2006. godine.

SURADNJAProgram Decim trebao bi omogućiti kvalitetniju koordinaciju donatora na području razvoja civilnog društva.Ured za udruge Vlade RH u predstojećem razdoblju namjerava započeti redovite konzultativne sastanke s ključnim javnim i privatnim donatorima iz cijele regije čije je interesno područje pridonositi održivosti pružanja potpore razvoju civilnoga društva u Hrvatskoj.

Piše: DM
10.02.2008. 23:09:39
http://m.metro-portal.hr/vise-novca-za-nevladine-udruge/2700/