objavljeno 07.02.2012. 07:48:00
SUPER BOWL

Više ljudi gledalo nastup Madonne u poluvremenu nego utakmicu

Utakmica Giantsa i Patriotsa bila je najgledaniji TV prijenos u američkoj povijesti, budući da je Madonnin koncert pratilo nevjerojatnih 114 milijuna Amerikanaca

Fotografija vijesti

Televizijski prijenos finala doigravanja američkog nogometa, popularni Super Bowl, gledalo je 111,3 milijuna Amerikanaca, dok je nastup Madonne u poluvremenu pratilo još 3 milijuna njih više, 114, prenosi Hina.

Utakmica Giantsa i Patriotsa bila je najgledaniji TV prijenos u američkoj povijesti, tako da je i za tri milijuna gledaniji nastup Madonne u Kleopatrinom stilu najgledanija izvedba u poluvremenu Super Bowla u povijesti.

Unatoč spektakularnom koncertu koji je hip-hop impresario P. Diddy na tweeteru ocijenio "najboljim nastupom u poluvremenu Super Bowla svih vremena", Madonna je ponovno izazvala kontroverze jer su se nacionalna TV mreža NBC i NFL morali ispričati zbog "neprikladne" geste britanske reperice M.I.A.-e, koja se na pozornici pridružila Madonni tijekom pjesme "Give me All Your Luvin" i pritom publici pokazala srednji prst.

Glasnogovornik NFL-a Brian McCarthy izjavio je kako je "ta gesta bila potpuno neprimjerena i vrlo razočaravajuća, zbog čega se ispričavamo našim obožavateljima", a pokazivanje srednjeg prsta odmah je potaknulo usporedbe sa skandalom iz 2004. godine kada je u istoj prigodi Janet Jackson, koja je nastupala u duetu s Justinom Timberlakeom, auditoriju pokazala bradavicu od dojke - navodno nenamjerno.

Javili su se i čuvari (televizijskog) morala u obliku Televizijskog vijeća roditelja koje je osudilo NBC i NFL kao glavne krivce za skandal jer za nastupe biraju izvođače "koji su karijere izgradili na šokiranju publike i prostaštvu".

Na prvom finalu doigravanja NFL-a 1967. godine u poluvremenu su publiku zabavljali limeni orkestri s koledža, no otada se sve promijenilo - Super Bowl posljednjih godina uveličavaju koncerti najvećih zvijezda poput U2, The Rolling Stonesa, Bruce Springsteena i The Black Eyed Peas.

07.02.2012. 07:48:00
http://m.metro-portal.hr/vise-ljudi-gledalo-nastup-madonne-u-poluvremenu-nego-utakmicu/67991/