objavljeno 18.04.2011. 19:05:00
FIMI MEDIA

Vinko Mladineo pušten iz pritvora

Mladineu je umjesto zatvora određena "mjera opreza", ne smije kontaktirati sa svjedocima koji još nisu ispitani

Remetinec
Remetinec (Wikipedia)

Vinko Mladineo, bivši direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, napustio je Remetinec nakon što mu je ukinut istražni zatvor u kojem je bio od početka studenoga prošle godine, doznaje Hina od njegovog odvjetnika Milenka Umičevića.

"Zatvor u Remetincu Mladineo je napustio oko 16 sati", rekao je Umičević Hini.

Odluku o Mladineovu puštanju na slobodu donijelo je izvanraspravno vijeće koje je prihvatilo Umičeviću žalbu na odluku o produljenju istražnog zatvora, donesenu 7. travnja.

Umjesto zatvora, Mladineu je određena tzv. mjera opreza kojom mu je zabranjeno kontaktirati sa svjedocima koji još nisu ispitani u istrazi o poslovanju tog Fonda s tvrtkom "Odlagalište otpada", čiji je vlasnik Miho Zrnić Marinović još u istražnom zatvoru.

Poslovanje Fonda USKOK je počeo istraživati pošto je Mladineo lani početkom studenoga uhićen u aferi "Fimi media" u kojoj je s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, Mladenom Barišićem i ostalima osumnjičen za izvlačenje više od 80 milijuna državnih kuna preko marketinške agencije u vlasništvu Nevenke Jurak.

Mladineo je sa Zrnićem Marinovićem osumnjičen da je Fond oštetio u korist tvrtke "Odlagalište sirovina", koje je poslujući s Fondom navodno nezakonito zaradilo gotovo 11 milijuna kuna.

18.04.2011. 19:05:00
http://m.metro-portal.hr/vinko-mladioneo-pisten-iz-pritvora/57872/