objavljeno 28.01.2012. 12:34:03
GRAND SLAM

Viktorija Azarenka osvojila Australian Open

Viktorija Azarenka, bjeloruska tenisačica, pobijedila je Mariju Šarapovu u finalu Australian Opena, rezultatom 6:3, 6:0, i tako osvojila prvi Grand Slam u karijeri

Fotografija vijesti

Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka pobjednica je Australian Opena u Melbourneu nakon što je u finalu svladala Ruskinju Mariju Šarapovu s 6:3, 6:0. Za Azarenku (22) je to prvi Grand Slam u karijeri, a od ponedjeljka će, također po prvi puta, postati najbolja tenisačica svijeta na WTA listi, javlja Hina.

Vrlo kratko finale nije ponudilo puno uzbuđenja, Šarapova je povela s 2:0, a potom od sljedećih 13 gemova dobila tek jedan. Azarenka je postala prva Bjeoruskinja s pojedinačnim Grand Slam naslovom, nije bila nimalo nervozna zbog svojeg prvoga velikog finala, a protiv Šarapove je potvrdila sjajnu formu ove godine u kojoj nema poraza. Azarenka je osvojila turnir u Sydneyu i sada ima 12 pobjeda zaredom.

Šarapova u svojem šestom Grand Slam finalu nije uspjela doći do četvrtog naslova, a sada protiv Azarenke ima negativan skor 3:4, s tim da je izgubila sva tri međusobna finala.

Australian Open završava u nedjelju muškim finalom između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

 


28.01.2012. 12:34:03
http://m.metro-portal.hr/viktorija-azarenka-osvojila-australian-open/67693/