« Nogomet
objavljeno prije 16 godina i 2 mjeseca

Proljeće u Europi ostaje san

Odlaskom Luke Modrića u Tottenham srušile se ambicije kluba iz Maksimira

Hrvatska nogometna liga sljedeće bi sezone mogla biti puno izjednačenija nego u posljednje tri sezone kada je Dinamo dominirao
Hrvatska nogometna liga sljedeće bi sezone mogla biti puno izjednačenija nego u posljednje tri sezone kada je Dinamo dominirao (Marko Miščević/CROPIX)
Više o

Luka Modrić

Zdravko Mamić otišao je u poznato francusko svetište Lourdes, gdje će se, osim ostalog, pomoliti i za europski Dinamo. Realno, izvršnom direktoru ‘modrih’ ništa drugo ni preostaje, jer nakon odlaska Luke Modrića u Tottenham, Dinamu u novom euro-pohodu može pomoći samo - Bog. Nitko drugi, jer ‘modri’ bez Modrića teško će smoći snage  za dohvatiti skupine Kupa Uefe, a kamoli dosanjati 40-godišnji san prezimljavanja u Europi...

Zvonimir Soldo i njegovi igrači posljednjih dana kao papagaji ponavljaju rečenicu ‘bit će teško, ali ćemo se snaći’. Međutim, najiskusniji od svih i čovjek koji govori bez dlake na jeziku, vratar Georg Koch, na pitanje o Dinamu bez Modrića bez oklijevanja je rekao:

- Kad Modrić napusti Dinamo, to će biti jedno veliko sr... Nemamo što tražiti bez njega u Europi.
Nijemac je dao sasvim objektivan komentar, jer je računica i više nego jasna - ako Dinamo nije dočekao proljeće s ‘draguljima’ Eduardom, Modrićem i Ćorlukom, kako će onda bez njih.

Modrić najbolji32 posto Hrvata smatra da je Luka Modrić najbolji nogometaš Hrvatske, otkriva istraživanje o navijačima koje je na uzorku od tisuću ispitanika proveo GfK. Na drugom mjestu je Eduardo sa 20 posto. (HINA) 

Zdravku Mamiću nitko ne može osporiti da je napravio sjajan posao. Dvaput je probao sa sjajnom generacijom, nijednom nije uspio. A kako onda nakon tih neuspjeha odoljeti milijunima funti koje za njegove igrače nude klubovi iz Premiershipa.

A što s tim novcem, druga je priča. Blagajna je dupkom puna, ali Dinamo baš i nema nekakvog izbora kada su u pitanju pojačanja.

- Mi možemo dati 3 ili 4 milijuna eura za dobrog igrača i spremni smo na to. Novac nije problem, ali igrači koji toliko koštaju ne žele doći u naš klub i to je problem - iskren je bio prehlađeni Zoran Mamić.

“Luku Modrića je nemoguće nadomjestiti. Ili ćemo uzeti nekoliko dobrih igrača ili ćemo promijeniti sustav igre.”
Zvonimir Soldo
trener Dinama

Dakle, Dinamo će zamjenu za Modrića morati potražiti u svom dvorištu ili negdje u blizini. ‘Modri’ su za Sammira iskeširali 1,7 milijuna eura, ali Brazilac od tog trenutka nije odigrao poštenu utakmicu.

Prvi ‘pick’ Zvonimira Solde je Rijekin ‘playmaker’ Anas Sharbini. Iako riječki šef Robert Ježić ne želi ni čuti o prodaji mladog Grobničana, ipak će se teško othrvati ‘milijunašima’ iz Maksimira. Međutim, onda se postavlja pitanje isplati li se Dinamu trošiti novac na igrača koji se još nije sasvim dokazao ni u hrvatskoj ligi...

Sve u svemu, pred ‘modrima’ je jedno turbulentno razdoblje u kojem će teško doći do pravog rezultata. Ali kako u svakom zlu ima nečega dobrog, tako bi se moglo dogoditi da sljedeće sezone imamo izjednačenije prvenstvo... (VM) 

28.04.2008. 22:09:46
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    theone
    29.04.2008. 09:42
    pitam se koliko će Hrvatska država dobiti novaca od ovog transfera, takozvani porez? to se ne pitaju takozvani navijači?
    zašto o tome nitko ne piše?
Novi komentar
nužno
nužno