objavljeno 28.08.2008. 22:19:02

Vijesti s putovanja

Fotografija vijesti

London - Karneval u londonskom Notting Hillu, s milijun posjetitelja jedan od najvažnijih u Europi, obilježilo je nasilje. Četrdesetak osoba bacalo je boce i druge predmete na policajce, ozlijedivši najmanje jednog među njima, priopćeno je iz Scotland Yarda. Tijekom trajanja karnevala gotovo 200 osoba privedeno je zbog posjedovanja opojnih droga ili oružja ili zbog nasilja i drugih prekršaja. Popisana su ukupno 334 incidenta.

Rim - Talijanski svećenik koji je planirao natjecanje za miss časnih sestara otkazao je cijeli projekt, objasnivši da je bio pogrešno shvaćen i da nikada nije imao namjeru postaviti sestre na modnu pistu.
- Moji nadređeni nisu bili sretni. Mjesni biskup nije bio sretan, ali niti oni me nisu razumjeli - rekao je otac Antonio Rungi, pripadnik reda pasionista, iz svoga samostana u Mondragoneu na jugu Italije. Kako su objavili talijanski mediji, a prenijeli i brojni svjetski, Rungi je na svome blogu pozvao časne sestre da mu pošalju fotografije koje bi on objavio na svojoj stranici, a zatim bi svi korisnici interneta mogli glasovati za najljepšu. Na svom je blogu napisao da mu je namjera bila prikazati ‘unutarnju ljepotu’ sestara i rad kojim pridonose Crkvi i društvu.   (HINA)

28.08.2008. 22:19:02
http://m.metro-portal.hr/vijesti-s-putovanja/11194/