objavljeno 31.07.2014. 20:03:00
MLJAC!

Večera koja garantirano topi salo

Večera je uvijek na meti nutricionista kao obrok na koji najviše morate paziti, no ako jedete ove namirnice, kile odlaze same od sebe

Ovo baš i ne, ali ako primjenite savjete ... :)
Ovo baš i ne, ali ako primjenite savjete ... :) (Shutterstock)

Večera je obrok koji najviše spominjemo kao nešto što bi trebalo preskočiti ili pojesti samo nešto malo, jer se vjeruje da će nam hrana koju tada pojedemo najvjerojatnije otići u salo. Naravno, to je potpuno pogrešno, štoviše, upravo prava večera istopit će salo!

No, treba paziti što nam je u tanjuru, a primarno bi se tamo trebala nalaziti - riba ili bijelo meso. Ribe pune omega-3 masnih kiselina i proteina idealna su večera, pogotovo iz razloga što ljudi s manjkom omega-3 masnih kiselina imaju problema sa spavanjem.

>> Omega-3 - bajka o zdravim masnim kiselinama >>

Proteini iz bijelog pilećeg mesa topit će vam salo tijekom noći, pa lagana pileća prsa na tavici ili grillu predstavljaju idealnu večeru.

Mliječni proizvodi sjajan su izvor kalcija, a žene pred menopauzom upravo će na taj način istopiti najviše sala. Kalcij uz to poboljšava san, što opet vodi zdravoj prehrani.

>> Mliječnim proizvodima protiv metaboličkog sindroma >>

Za kraj, orasi - podižu razine magnezija, a uz to imaju i obilje omega-3 masnih kiselina. Odlično će vas zasititi, smanjiti rizik od bolesti srca, dijabetesa i raka i omogućiti vam dobar san.

>> Orasi: hrana za bogove dostupna svima >>

Znači, lagana ribica ili pileća prsa s malo sira i oraha - večera iz snova.

31.07.2014. 20:03:00
http://m.metro-portal.hr/vecera-koja-garantirano-topi-salo/86485/