objavljeno 26.11.2013. 11:32:00
SAVJETI

Usporite starenje kože i ostanite mladoliki

Hrana koju unosite glavni je uzročnik lijepe i njegovane kože, pa pročitajte što obavezno mora biti na tanjuru kako biste izgledali mlado

Kako ostati mladolik?
Kako ostati mladolik? (Dreamstime)

Ljepota počinje u tanjuru, a skupe kremice koje stavljate na sebe ne mogu napraviti čuda u slučaju da ne pazite što jedete. Stoga, poslušajte nekoliko kvalitetnih savjeta koji će vam vratiti mladost na lice i sačuvati novčanik od pustošenja.

Za početak, najvažnija stvar u usporavanju procesa starenja kože je unos dovoljne količine proteina. Što jesti? Sve ono što, u principu, jedete i inače: jaja, morsku hranu, piletinu, nemasno mlijeko i sir, jogurt ili putar od kikirikija. 

Borovnice, crveni kupus, mahunasto povrće i šljive opskrbit će nas kalijem i cinkom, a mrkva i krumpir antioksidansima koji usporavaju proces starenja kože. Tu je i brokula prepuna vitamina C koji se odlično apsorbira u suradnji sa željezom koje ova biljka sadrži u velikim količinama i pomaže pri proizvodnji kolagena. 

Antioksidansa u izobilju ima i omiljena tamna čokolada s velikim udjelom kakaoa, a za energiju i bolje razmišljanje na jelovniku obavezno morate imati bademe i orahe.

Kao što vidite, nema nikakvih egzotičnih namirnica koje je teško nabaviti ili su previše skupe, sve što trebate napraviti je pomnije planirati svoje obroke i priroda će pomoći najbolje što može. 

26.11.2013. 11:32:00
http://m.metro-portal.hr/usporite-starenje-koze-i-ostanite-mladoliki/81812/