objavljeno 23.03.2013. 20:45:00
PROMJENA ULOGA

Uspješna poslovna žena privlačnija muškarcima od domaćice

Moć je postala najveći afrodizijak za moderne muškarce, prema novom istraživanju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Odavno je prošlo vrijeme kada je idealna žena bila odlična domaćica, sada muškarci misle kako je idealna partnerica moćna i uspješna poslovna žena. Znanstvenici smatraju da ovo nije samo rezultat zamjene uloga spolova već i krajnji ishod teške ekonomske situacija u kojoj i muškarci traže osobu koja doprinosi. Djevojka koja je jaka, nezavisna i profesionalna više će privući modernog muškarca.

Sada 18 posto muškaraca traži partnericu koja je zabavna, 14 posto onu koja drži do sebe, a 9 posto najviše cijeni spontanost. Dalje, 35 posto voli loše djevojke poput Megan Fox ili Kim Kardashian. Stručnjak za muško-ženske odnose, Jo Barnett, objašnjava: "Financijska situacija je sada teža nego ikad i muškarci koji su se plašili uspješnih i moćnih žena dosta su sazrijeli."

Sada im one odgovaraju i ona koja je financijski nezavisna je najbolja opcija. Također, mediji stvaraju sliku da su moćne i nezavisne žene izuzetno seksi. Kada je riječ o potencijalnom partneru za žene, ni one više ne vjeruju u bajke o princu na bijelom konju.

Kao i muškarci, žene su i dalje privučene ambicijom - 60 posto žena i dalje smatra da su privlačniji muškarci na dobrim pozicijama. Ženama je potrebna zanimacija, nešto što će im skrenuti misli od svakodnevnih poslova, kuće, dvorišta, djece. Loši momci su izazov, a to vrijedi i za muškarce, kojima su privlačnije djevojke koje pružaju izazov.

23.03.2013. 20:45:00
http://m.metro-portal.hr/uspjesna-poslovna-zena-privlacnija-muskarcima-od-domacice/57028/