objavljeno 22.02.2008. 03:56:59

Ušli na Kosovo naoružani kamenjem

Rezervisti iz Srbije prešli granicu i napali kosovsku policiju
Rezervisti iz Srbije prešli granicu i napali kosovsku policiju

Nekoliko stotina srbijanskih rezervista iz Kuršumlije u Srbiji naoružanih kamenjem, prešlo je jučer poslijepodne granični prijelaz Merdare i napalo kosovsku policiju. Odjeveni u uniforme vojske rezervisti su nakon kamenovanja policije zapalili gume uz povike: ‘Kosovo je naše’, ‘Kosovo je srce Srbije’ i ‘Ne damo Kosovo’. U pomoć kosovskoj policiji pristigle su snage KFOR-a  i vodenim topovima rastjerale rezerviste koji su se povukli prema granici.

Međunarodne snage izdale su priopćenje u kojem stoji da rezervisti nisu ušli na teritorij Kosova već da se izgred dogodio na ‘ničijoj zemlji’. Na cesti uz granicu postavljene su nove barikade koje nadgledaju pripadnici KFOR-a. Nakon što su potjerani na teritorij Srbije, rezervisti su nastavili s prosvjedima i KFOR-ovce gađali bocama i kamenjem izvikujući uvrede na račun Albanaca.

‘Srce Srbije’KFOR je vodenim topovima rastjerao rezerviste koji su uzvikivali: ‘Kosovo je srce Srbije.’ 

No, na Kosovu su se i nakon ovog izgreda nastavili napadi na međunarodne snage. Sinoć oko 20 sati na terasu UNMIK-ovog Okružnog suda u sjevernom dijelu Mitrovice nepoznata je osoba bacila eksplozivnu napravu. Ozlijeđenih u ovom napadu nije bilo. (Metro) 

22.02.2008. 03:56:59
http://m.metro-portal.hr/usli-na-kosovo-naoruzani-kamenjem/3391/