Uskrsna radionica otkriva nove recepte
Ponekad je dovoljno samo nekoliko svježih ideja i pravih sastojaka da klasična jela zasjaju unovom ruhu

Uskrs nam ove godine dolazi s daškom svježine, kreativnosti i - Ledo inspiracije! U toplom imirisnom ambijentu kuhinje Flavorific održana je Ledo uskršnja kulinarska radionica podvodstvom chefice Marijane Zlomislić, poznate s Instagrama kao @unmondodisapori.
Okupljeni gosti imali su priliku isprobati drugačije, ali i dalje prepoznatljivo domaće verzijetradicionalnih uskrsnih jela - francuske salate i proljetne juhe od graška s bakalarom. Ufokusu radionice bile su kvalitetne i praktične Ledo namirnice koje omogućuju jednostavnupripremu, ali i prostor za kreativnost i igru s okusima.
"Ponekad je dovoljno samo nekoliko svježih ideja i pravih sastojaka da klasična jela zasjaju unovom ruhu. Upravo to smo željeli pokazati ovom radionicom - Uskrs može biti i tradicija iinspiracija", istaknula je chefica Marijana.Radionicu je otvorila Robina Husajina Tunjić, Director Brand Building Ledo, Nomad Foods,zahvalivši gostima na dolasku i najavivši još sličnih susreta u kojima će Ledo potrošačimapribližiti nove načine korištenja omiljenih proizvoda.
A kako je bilo? Kremasto, zeleno, hrskavo i... jako ukusno! Donosimo vam i recepte koji suosvojili sve prisutne.
LEDO RECEPTI - USKRS PROLJEĆE 2025
Autorica: Marijana Zlomislić Perak (Instagram: @unmondodisapori)
Francuska salata s jabukama i limunom
Za 4 osobe:
1 pakiranje Ledo mix povrća za francusku salatu
2 kuhana jaj
60 g kiselih krastavaca
1 granny smith jabuka
1⁄2 žličice senfa
100 g majoneze
1 žlica kiselog vrhnja
Sok i korica 1⁄2 limuna
Sol po ukusu
Svježi sjeckani peršin
Priprema:
Ledo povrće skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ohladite. Krastavce, kuhanajaja i jabuku narežite na sitnije kockice i dodajte u povrće. Umiješajte sve ostale sastojke,začinite po ukusu i poslužite hladno.Savjet za finger food verziju: servirajte u čašicama s malo hrskavog graška iz airfryera iprepečenom focacciom - ili prema vlastitom ukusu.
Zelena proljetna juha od graška s hrskavim bakalar zalogajima i tankim kruhom od blitve
Za juhu (4 osobe):
1 pakiranje Ledo graša
1 krumpir
2 režnja češnjaka
2 grančice svježeg ružmarina
2 žlice maslinovog ulja
1 glavica luka
750 ml povrtnog temeljca
Sol i papar po ukusu
Za hrskavi bakalar:
1 pakiranje Ledo bakalara
30 g glatkog brašna
1 jaje
Priprema:
Na maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte krumpir, grašak i ružmarin,prelijte temeljcem i kuhajte dok povrće ne omekša. Maknite ružmarin i sve usitnite štapnimmikserom u finu juhu. Za bakalar, narežite ga na manje komade, uvaljajte u brašno, umočiteu jaje i kratko zapecite do zlatno hrskave kore. Poslužite na juhi s komadićima tankogblitvinog kruha.