objavljeno 17.04.2025. 15:00:00
MLJAC

Uskrsna radionica otkriva nove recepte

Ponekad je dovoljno samo nekoliko svježih ideja i pravih sastojaka da klasična jela zasjaju unovom ruhu

Naravno da ćete napraviti francusku
Naravno da ćete napraviti francusku (Arhiva)

Uskrs nam ove godine dolazi s daškom svježine, kreativnosti i - Ledo inspiracije! U toplom imirisnom ambijentu kuhinje Flavorific održana je Ledo uskršnja kulinarska radionica podvodstvom chefice Marijane Zlomislić, poznate s Instagrama kao @unmondodisapori.

Okupljeni gosti imali su priliku isprobati drugačije, ali i dalje prepoznatljivo domaće verzijetradicionalnih uskrsnih jela - francuske salate i proljetne juhe od graška s bakalarom. Ufokusu radionice bile su kvalitetne i praktične Ledo namirnice koje omogućuju jednostavnupripremu, ali i prostor za kreativnost i igru s okusima.

"Ponekad je dovoljno samo nekoliko svježih ideja i pravih sastojaka da klasična jela zasjaju unovom ruhu. Upravo to smo željeli pokazati ovom radionicom - Uskrs može biti i tradicija iinspiracija", istaknula je chefica Marijana.Radionicu je otvorila Robina Husajina Tunjić, Director Brand Building Ledo, Nomad Foods,zahvalivši gostima na dolasku i najavivši još sličnih susreta u kojima će Ledo potrošačimapribližiti nove načine korištenja omiljenih proizvoda.

A kako je bilo? Kremasto, zeleno, hrskavo i... jako ukusno! Donosimo vam i recepte koji suosvojili sve prisutne.

LEDO RECEPTI - USKRS PROLJEĆE 2025

Autorica: Marijana Zlomislić Perak (Instagram: @unmondodisapori)

Francuska salata s jabukama i limunom

Za 4 osobe:

1 pakiranje Ledo mix povrća za francusku salatu

2 kuhana jaj

60 g kiselih krastavaca

1 granny smith jabuka

1⁄2 žličice senfa

100 g majoneze

1 žlica kiselog vrhnja

Sok i korica 1⁄2 limuna

Sol po ukusu

Svježi sjeckani peršin

Priprema:

Ledo povrće skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i ohladite. Krastavce, kuhanajaja i jabuku narežite na sitnije kockice i dodajte u povrće. Umiješajte sve ostale sastojke,začinite po ukusu i poslužite hladno.Savjet za finger food verziju: servirajte u čašicama s malo hrskavog graška iz airfryera iprepečenom focacciom - ili prema vlastitom ukusu.

Zelena proljetna juha od graška s hrskavim bakalar zalogajima i tankim kruhom od blitve

Za juhu (4 osobe):

1 pakiranje Ledo graša

1 krumpir

2 režnja češnjaka

2 grančice svježeg ružmarina

2 žlice maslinovog ulja

1 glavica luka

750 ml povrtnog temeljca

Sol i papar po ukusu

Za hrskavi bakalar:

1 pakiranje Ledo bakalara

30 g glatkog brašna

1 jaje

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjajte nasjeckani luk i češnjak, dodajte krumpir, grašak i ružmarin,prelijte temeljcem i kuhajte dok povrće ne omekša. Maknite ružmarin i sve usitnite štapnimmikserom u finu juhu. Za bakalar, narežite ga na manje komade, uvaljajte u brašno, umočiteu jaje i kratko zapecite do zlatno hrskave kore. Poslužite na juhi s komadićima tankogblitvinog kruha. 

17.04.2025. 15:00:00
http://m.metro-portal.hr/uskrsna-radionica-otkriva-nove-recepte/151219/