objavljeno 10.08.2020. 10:01:00
CES'

Uskoro počinje Cest is dBest

Međunarodni ulični festival Cest is d'Best ove će godine početi 19. kolovoza i trajat će pet dana - do ponoći 23. kolovoza, a u svom 24. izdanju posjetiteljima će ponuditi više stotina sati programa

I opet zabava!
I opet zabava! (Arhiva)

Cest is d'Best je najstariji i najveći ulični festival u Hrvatskoj koji se u Zagrebu neprekidno održava od 1997., a u posljednjih desetak godina značajno je proširio program te je zauzeo i vrlo važno mjesto na međunarodnoj festivalskoj sceni, istaknuli su organizatori.

Glavne festivalske pozornice ove će godine biti na Zrinjevcu te Trgu Europe i Cvjetnom trgu, a građani će nastupe cirkuskih, likovnih i glazbenih umjetnika također moći doživjeti u Bogovićevoj, Gajevoj, Praškoj i Tkalčićevoj ulici. 

Indija je zemlja partner ovogodišnjeg festivala pa će predstavljanje dijela indijske kulture biti prezentirano na samom početku Cest is d Besta u srijedu, 19. kolovoza, prilikom festivalske povorke. Iste večeri, festival će otvoriti glazbenik Stjepan Jimmy Stanić na Zrinjevcu, koji će večerima biti rezerviran za plesnjake i nastupe.

Program za najmlađe i ove će godine biti na Zrinjevcu gdje će svakoga dana od 10 sati biti organizirane likovne, eko i edukativne radionice, a kasnije će svi posjetitelji moći učiti osnovne cirkuske vještine poput žongliranja, vrćenja koluta, hodanja po žici ili plesa na svili.

Za djecu će biti organizirane kazališne, lutkarske i cirkuske predstave, a svim posjetiteljima bit će dostupni sportski rekviziti za rekreaciju i zabavu na travi. Na Trgu Europe bit će smještena pozornica na kojoj će nastupati Bosak & The Second Hand Band (četvrtak), Mangroove (petak), Ljetno kino (subota) te elektronski duo Cura & Dečko (nedjelja).

Svi koncerti počinjat će u 21 sat. Cvjetni trg u poslijepodnevnim će satima posjetiteljima ponuditi nekoliko sati svirke u "režiji" uličnih svirača na tzv. "tepih pozornici", dok su večernji sati rezervirani za nastupe cirkuskih umjetnika.

Ove godine festival će ugostiti desetak stranih i stotinjak domaćih glazbenih, likovnih i scenskih umjetnika. 

I ove će godine biti održana PluTrka - utrka pasa i vlasnika, Utrka smetlara u trokolicama, Pastelizacija i nekoliko drugih zabavnih akcija. 

Bit će manji broj ugostiteljskih kućica, ali organizatori naglašavaju da će odabir hrane biti zanimljiv, s naglaskom na zdravoj hrani.

10.08.2020. 10:01:00
http://m.metro-portal.hr/uskoro-pocinje-cest-is-dbest/126768/