objavljeno 23.03.2018. 14:14:00
EU FONDOVI

Uskoro nove bespovratne potpore za mala i srednja poduzeća

Namjena je ovih natječaja doprinjeti aktivnostima malih i srednjih poduzeća da dokazom inovativnosti, kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti proizvoda i usluga osiguraju preduvjete za povećanje izvoza i jačanje konkurentnosti

Stiže europska lova, pripremite se
Stiže europska lova, pripremite se (FreeDigitalPhotos)

Uskoro, krajem ožujka i početkom travnja, bit će otvorena četiri natječaja iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija" s ciljem poboljšanja razvoja i rasta malih i srednjih poduzetnika na domaćim i stranim tržištima. Na raspolaganju će biti oko 300 milijuna kuna, a po prvi se puta uvode vaučeri kao način sufinanciranja potreba poduzetnika.

Namjena je ovih natječaja doprinjeti aktivnostima malih i srednjih poduzeća da dokazom inovativnosti, kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti svojih proizvoda i usluga osiguraju preduvjete za povećanje izvoza i jačanje ukupne konkurentnosti. ​

Neki su fondovi isrcpljeni, drugi se otvaraju

Prije svega, nakon ofenzive natječaja iz poljoprivrede, još jednom skrećemo pažnju na zadnjih 200 milijuna kuna za izgradnju hala ili nabavu strojeva i opreme  u sklopu natječaja „Izgradnja i opremanje MSP" koji će biti otvoren početkom travnja. Zatim, ističemo novih 100 milijuna kuna i  paket najavljenih prilika za poduzetnike, kojima će oni, između ostalog, moći financirati svoja ulaganja u pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja prema zahtjevima međunarodno priznatih normi, aktivnosti ocjenjivanja sukladnosti proizvoda s određenom normom ili specifikacijom, ishođenje znakova kvalitete ili testiranje, ispitivanje u svrhu razvoja proizvoda, usluga i procesa na temelju ugovornog pružanja usluga. Intenzitet potpore kreće se i do 100%, ovisno o natječaju.

Više informacija o svakom natječaju možete pronaći putem poveznica:

Novi EU financijski instrumenti

Svim poduzetnicima kojima su bespovratne potpore iz raznih razloga (neprihvatljiva djelatnost, ulaganje i sl.) nedostižne, na raspolaganju su novi EU financijski instrumenti sa niskom kamatnom stopom (0,5%-2%) i dugim rokom počeka/otplate.

Više informacija o EU zajmovima i kreditima možete pronaći putem poveznica:

Ako imate potrebu za EU sredstvima, ne čekajte zadnji trenutak!

Strukture su, po svemu sudeći, malim i srednjim poduzećima pripremile sadržajno bogat i financijski izdašan početak nove godine. Ako svoje investicije želite financirati kroz bespovratne potpore, nemojte čekati zadnji trenutak već započnite s provjerom vlastite prihvatljivosti i izradom dokumentacije što prije. Svaki će vam korisnik EU fondova potvrditi da se vrijeme i energija posvećeni kvalitetnoj pripremi višestruko vraćaju u provedbi projekta.

Više o svim ostalim natječajima možete pronaći na našoj stranici.

23.03.2018. 14:14:00
http://m.metro-portal.hr/uskoro-nove-bespovratne-potpore-za-mala-i-srednja-poduzeca/111061/