objavljeno 30.06.2010. 10:19:07
NOVI ALBUM

Uskoro debi album novog projekta gitarista Foo Fightersa

Chris Shiflett najavio je izlazak albuma svog kolektiva The Dead Peasants

chris shiflett
chris shiflett (Wikipedia)

Još nepoznatog imena, album izlazi sredinom srpnja, a odisat će zvucima americane, countrya i rockabillya.

"Neke od mojih najdražih vrsta glazbe su stari country i stari rockabilly te moderna americana kakvu sviraju Sun Volt, Wilco i Ryan Adams. Volim sve to.", izjavio je Chris za NME. "Drukčije je od svega što sam radio sa Foo Fightersima i stvarno je bilo zabavno snimati to."

Album je sniman u studiju Foo Fightersa 606, u Kaliforniji između prosinca prošle i siječnja ove godine.

Ime projekta je The Dead Peasents, a osim Shifletta ga također čine bubnjar Taylor Hawkins iz Coattail Ridersa, gitarist The Mavericksa Eddie Perez te nekoliko gostujućih basista.

"Počeo sam raditi americana koncerte s nekim prijateljima i to se razvilo u snimanje dema. Napravili smo to i pomislio "Pa, imam studio na raspolaganju, ajmo snimiti album i vidjeti što će se dogoditi."

Pokojni frontmen The Clasha Joe Strummer također je Shiflettu bio jedna od glavnih inspiracija za spomenuti album čiji će ostali detalji biti obznanjeni uskoro.

Unatoč Americana korijenima, Shiflett je rekao da je što se tekstova tiče album sličniji "goth izdanju". "Uvijek pišem iz osobnog iskustva, pa ima mnogo ljubavnih pjesama i mnogo pjesama o smrti jer su mi u zadnjih nekoliko godina umrli neki prijatelji i rođaci. Melodije nisu crne, ali tekstovi su prilično tužni."


30.06.2010. 10:19:07
http://m.metro-portal.hr/uskoro-debi-album-novog-projekta-gitarista-foo-fightersa/43673/