objavljeno 03.09.2010. 00:45:22
LOŠ DAN U NEW YORKU

US Open: Ispali Čilić, Lučić i Dodig

Marin Čilić proveo je pet sati na terenu protiv 147. igrača svijeta, Japanca Keija Nishikorija od kojeg je izgubio uz nevjerojatne 93 neprisiljene pogreške

us open marin čilić
us open marin čilić (Getty Images)

Naš najbolji tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u 3. kolo posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena. Nakon gotovo pet sati igre u 2. kolu svladao ga je Japanac Kei Nishikori sa 5-7, 7-6 (6), 3-6, 7-6 (3), 6-1.

Čilić je katastrofalno loše odigrao susret protiv 147. igrača svijeta, napravio je velik broj neprisiljenih pogrešaka, njih čak 93, od čega su 12 bile dvostruke servis pogreške, no svejedno je bio blizu pobjede.

U prvom je setu zaostatak od 3-5 preokrenuo u 7-5, u "tie-breaku" drugog seta imao je set-loptu, no nakon što je nije iskoristio, na set-loptu Japanca napravio je dvostruku servis pogrešku i praktički mu poklonio izjednačenje u setovima.

U trećem je setu Čilić igrao najkvalitetnije, napravio je samo šest pogrešaka, oduzeo servis Nishikoriju za 5-3, a suparniku nije ponudio niti jednu priliku za "break".

U četvrtom setu Čilić se ponovno vratio iz zaostatka, ovoga puta iz 1-4, ali ponovno nije uspio riješiti "tie-break" u svoju korist.

U petom setu Čilić je čak tri puta gubio servis od Nishikorija, koji također nije pokazao dobar tenis. No, i sa 77 pogrešaka uspio se plasirati u 3. kolo.

Nisu mogli ni Lučić ni Dodig

Mirjana Lučić također se nije uspjela plasirati u 3. kolo. Bolja od nje je bila četvrta nositeljica, Srpkinja Jelena Janković sa 6-4, 3-6, 6-2. Lučić je, kao i obično, imala inicijativu u velikoj većini poena, ali napravila je previše neprisiljenih pogrešaka, njih čak 60, u odnosu na broj "winnera" (32). Janković je napravila tek 19 pogrešaka uz 20 "winnera".

Ivan Dodig predao je, pak, susret 2. kola Nizozemcu Thiemu de Bakkeru pri rezultatu 6-7 (4), 6-2, 6-3, 3-2 za De Bakkera nakon dva sata i 52 minute.

Dodig je uspio dobiti prvi set u "tie-breaku" nakon što je kod rezultata 4-4 izgubio servis, ali odmah potom je i vratio "break". No, u drugom i trećem setu ostao je bez ijedne prilike za oduzimanje servisa suparniku, dok je De Bakker tri puta, dvaput u drugom i jednom u trećem setu, oduzimao servis Dodigu.

Naš je igrač na početku četvrtog seta oduzeo servis De Bakkeru, poveo sa 2-0, ali potom je izgubio tri igre zaredom, dvije na svoj servis i zatim odlučio predati.

Dodigovim porazom Hrvatska je ostala bez predstavnika na posljednjem ovogodišnjem Grand Slam turniru. (hina/metro-portal)

03.09.2010. 00:45:22
http://m.metro-portal.hr/us-open-ispali-cilic-lucic-i-dodig/47252/