objavljeno 10.04.2008. 23:05:44

‘Ukroćena goropadnica’ premijerno u riječkom HNK

Režija Vito Taufer
Režija Vito Taufer

Komedija Williama Shakespearea ‘Ukroćena goropadnica’ u režiji Vite Taufera premijerno će biti izvedena 18. travnja u riječkom HNK. U predstavi glume Tanja Smoje, Alen Liverić, Damir Orlić, Anastazija Balaž Lečić, Žarko Radić i drugi. Redatelj Vito Taufer istaknuo je da je ovu komediju, zbog njezine zanimljive strukture, već ranije namjeravao postaviti.

- Tema komedije, kako ukrotiti goropadnu ženu, i danas je provokativna i smiješna ako se događa u susjedstvu, a ne u našoj kući, a na pitanje kako krotiti goropadnu ženu i danas se traži odgovor - rekao je Taufer.

Dramaturginja Magdalena Lupi rekla je da je pri ovom postavljanju ‘Ukroćene goropadnice’ napravkjen mali odmak u odnosu na uobičajeni postupak, u kojemu se likovi iz prologa pojavljuju samo na početku i još jednom. Vito Taufer rođen je 1959. godine u Ljubljani, gdje je diplomirao režiju. Od 1989. radi kao redatelj u Slovenskom mladinskom gledališču.

Surađuje s brojnim kazalištima u regiji. Režirao je sedamdesetak predstava, ostvario nekoliko scenografija i bio glazbenik. (METRO) 

10.04.2008. 23:05:44
http://m.metro-portal.hr/ukrocena-goropadnica-premijerno-u-rijeckom-hnk/5732/