objavljeno 19.12.2008. 14:47:47

Uklanjaju oštećena stabla na Medvednici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač, CROPIX)

Ekipe Hrvatskih šuma od danas će uklanjati napukla stabla i grane uz planinarske putove i sljemensku cestu, a dežurat će preko vikenda i blagdana, priopćeno je danas iz Hrvatskih šuma.

Olujni vjetar, koji je jučer ujutro srušio stabla stara 150 godina, puhao je brzinom od 100 kilometara na sat, što je na Medvednici rijetko, rekao je Upravitelj šumarije Zagreb Davor Zurak. "Građani, koji su ostali zarobljeni u automobilima na sljemenskoj cesti, javili su to policiji i vatrogascima, koji su nas obavijestili te smo odmah reagirali", navodi se u priopćenju.

Iz Hrvatskih šuma poručuju da se planinari i izletnici nemaju čega bojati. U slučaju da građani opaze napukle grane ili stabla neka hitno obavijeste Državni centar za obavješćivanje na broj telefona 112, policiju, vatrogasce ili dežurnu ekipu Hrvatskih šuma na broj 3768 - 547.

Hrvatske šume koordinirane su s Državnim centrom za obavješćivanje, policijom, vatrogascima i Zimskom službom Zagrebačkih cesta, navodi se u priopćenju. (hina/metro-portal)

19.12.2008. 14:47:47
http://m.metro-portal.hr/uklanjaju-se-ostecena-stabla-na-medvednici/13751/