objavljeno 24.10.2014. 16:39:21
MA DA?!

Ugljikohidrati tjeraju depresiju i bijes

Iako su ugljikohidrati trenutno na tapeti nutricionista kao hrana koju bi trebalo izbjegavati, evo dobrih razloga zašto ne

Zdravi ugljikohidrati tjeraju depresiju
Zdravi ugljikohidrati tjeraju depresiju (Arhiva)

Ugljkohidrati mogu otjerati bijes i depresiju iz naših života, začuđujuć je rezultat istraživanja provedenog u Australiji. Naime, prema njihovim tvrdnjama, nemasna prehrana bogata ugljikohidratima pomaže pri gubljenju kilograma.

Uz to, takav način prehrane ljude čini sretnijima od onih koji jedu manje ugljikohidrata, a više mesa i mliječnih proizvoda.

Zanimljivo istraživanje pratilo je dvije grupe ispitanika od kojih su oni u prvoj jeli više ugljikohidrata i vrlo malo masnoća, dok je druga skupina bila na dijeti s mesom i mliječnim proizvodima, te vrlo malo ugljikohidrata. 

Tijekom godine dana i jedna i druga skupina izgubila je prosječno 13.7 kilograma, no značajno je da je u skupini koja je jela ugljikohidrate bilo puno manje ljutnje, depresije, bijesa i agresivnosti.

Naravno, radilo se o ugljikohidratima iz cjelovitih žitarica i grahorica, a ne bijelom brašnu. Pa vi razmislite sami ...

24.10.2014. 16:39:21
http://m.metro-portal.hr/ugljikohidrati-tjeraju-depresiju-i-bijes/88008/