objavljeno 03.11.2009. 15:25:49
SHOW MUST GO ON

UEFA neće odgađati utakmice zbog 'svinjske gripe'

Klubovi koji bi tražili odgađanje utakmica morati će dokazati da zaista nemaju dovoljno zdravih igrača, poručeno je iz federacije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Europska nogometna federacija objavila je kako neće odgađati utakmice čak ni u slučajevima da se u nekom od klubova više igrača zarazi virusom H1N1.

UEFA je, kako se navodi na internetskoj stranici Prve HNL, poslala cirkularno pismo svim nacionalnim savezima i klubovima koji sudjeluju u europskim natjecanjima u kojima ih obavještava o stajalištima Zdravstvene komisije UEFA u slučaju moguće svinjske gripe.

Stajalište je komisije da su klubovi dužni osigurati poduzimanje svih mogućih mjera predostrožnosti s preporukama svojih nacionalnih zdravstvenih vlasti kako bi se ograničio rizik od zaraze uključujuću i cjepiva protiv gripe.

U slučaju pojave gripe u nekom klubu kod nekoliko igrača ili članova momčadi, to neće predstavljati dovoljan razlog za odgađanje utakmica sve dok momčad ima dovoljan broj igrača s pravom nastupa i dok lokalne vlasti ne donesu odluku o ograničenju ili zabrani odigravanja utakmica.

Klubovi koji bi tražili odgađanje utakmica morati će dokazati da zaista nemaju dovoljno zdravih igrača na raspolaganju vodeći računa da za UEFA natjecanje klubovi osim prijave 25 igrača na listu A mogu prijaviti neograničen broj svojih mladih igrača koji također imaju pravo nastupa.

Ovakav stav UEFA je dodatno argumentiran zbog činjenice da je kalendar natjecanja izuzetno natrpan i da nema puno prostora za promjene datuma odigravanja utakmica. (hina/metro-portal)

03.11.2009. 15:25:49
http://m.metro-portal.hr/uefa-nece-odgadjati-utakmice-zbog-svinjske-gripe/25638/