objavljeno 11.08.2017. 09:30:00
COOL

Uber uvodi novost u aplikaciju - chat

Korisnici i partneri-vozači više neće morati pokretati nekoliko različitih aplikacija kako bi kontaktirali jedni druge - sada će to biti puno jednostavnije i lakše

Uber postaje još bolji
Uber postaje još bolji (Arhiva)

Uber globalno uvodi novost koja će i jednima i drugima značajno pojednostaviti međusobnu komunikaciju prije samog ukrcaja - mogućnost chata unutar same aplikacije.

Korisnici i partneri-vozači više neće morati pokretati nekoliko različitih aplikacija kako bi kontaktirali jedni druge - sada će to biti puno jednostavnije i lakše.

Ovom opcijom izbjeći će se problemi poput snalaženja u slijepim ulicama ili loše označenim adresama u navigaciji. Tako će i korisnik i vozač moći u realnom vremenu podijeliti detaljne upute o svojoj točnoj lokaciji.

Korisnici i partneri-vozači do sad su mogli međusobno razgovarati preko telefona ili slati jedni drugima tekstualne poruke. No takvim pozivima i porukama nedostaje kontekst: Je li ovaj nepoznati broj doista moj vozač? Kako da budem siguran da je vozač dobio moju poruku? Što ako ne želim da vozač ima moj broj telefona?

Kako će funkcionirati opcija chata u Uberovoj aplikaciji?

Kako bi kontaktirao vozača koji dolazi po njega, korisnik treba samo otvoriti Uber aplikaciju, odabrati opciju za kontaktiranje vozača i zatim započeti dopisivanje s vozačem.

Vozač tada može obavijestiti korisnika o primitku poruke jednostavnim pritiskom na zaslon uređaja i slanjem emotikona - palac gore. I korisnici i partneri-vozači u stvarnom će vremenu moći vidjeti jesu li njihove poruke isporučene i pročitane.

Osim toga, zahvaljujući rješenju za chatanje unutar aplikacije, niti korisnici niti partneri-vozači jedni drugima neće morati otkrivati svoje brojeve telefona, bez obzira na to gdje se nalazili.

Spomenuto rješenje bit će dostupno svim korisnicima i partnerima-vozačima na oba operativna sustava - Androidu i iOS-u - u sljedećih nekoliko tjedana. Također je potrebno imati najnoviju verziju aplikacije kako bi se moglo chatati.

11.08.2017. 09:30:00
http://m.metro-portal.hr/uber-uvodi-novost-u-aplikaciju-chat/106665/