objavljeno 25.03.2008. 23:44:57

U privatizaciju bez predsjednika

Klub će voditi Ante Nosić, Mirko Klarić i Vinko Bajrović

Skupština Hajduka nije izabrala novog predsjednika kluba tako da je cirkus na Poljudu nastavljen.
Skupštinari su jednoglasno prihvatili ostavku Željka Jerkova, koji je funkciju predsjednika obnašao samo 44 dana, a umjesto da izaberu novog predsjednika formalno su vlast dali sami sebi - delegirajući predsjednika Skupštine dr. Antu Nosića i dvojicu dopredsjednika Mirka Klarića i Vinka Bajrovića da vode klub sve do završetka procesa privatizacije.

- Nismo izabrali novog predsjednika jer smatramo da je tako najbolje. Tko god bi došao na tu funkciju ne bi se uspio snaći, s obzirom da bi imao premalo vremena za upoznavanje, a važnije od izbora predsjednika je to da smo prema Zakonu o sportu započeli proces preoblikovanja kluba iz Udruge građana u buduće Sportsko dioničkom društvu - lakonski objašnjava ovu odluku Skupštine njezin dopredsjednik Mirko Klarić koji se prometnuo u glasnogovornika i kreatora politike aktualnog čelništva Hajduka.

Grad uz klubSjednici ‘bijelih’ nazočio je i splitski gradonačelnik Ivan Kuret. ‘Svi znamo da je stanje u klubu teško, ali Grad će stati uz Hajduk koliko god to bude potrebno. Želimo da Hajduk bude zdrav, a to će tako i biti’,  rekao je Kuret. Igor Štimac također je najavio veliku kupnju dionica. 

Umirovljeni pukovnik i vijećnik županije Splitsko-dalmatinske odjednom je postao glavna faca u Hajduku. Klarić zadnjih dana gostuje na radiju i televiziji, nadavao se novinskih intervjua braneći Zakon o sportu koji smatra spasonosnim za Hajduk. Klarić i njegovo društvo najavljuju osnivanje stručnih povjerenstava, cijelu nisku intelektualaca i finacijskih eksperata, koji će raditi na preotvorbi Hajduka. Kao rezultat tog procesa Hajduk bi trebao ozdraviti i stati na noge, a njegovi dioničari bit će hajdukovci.

S govornice Skupštine Klarić je pokušao uvjeriti i zadnje ‘nevjerne Tome’ da je njegova ideja prava. Nažalost, Klarić ni ovog puta ne nudi garancije nego samo obećanja. A pred skupštinarima mu se otela i rečenica:
- Stečaj Hajduka nije jedino rješenje, iako ostaje kao opcija ako se preustroj ne uspije realizirati prema Zakonu o sportu.

Pitanje je samo hoće li i kako Mirko Klarić i čelništvo Skupštine odgovarati pokaže li se da je Jerkov ipak bio u pravu. 

Piše: Piše: Alen Orlić/EPEHA
25.03.2008. 23:44:57
http://m.metro-portal.hr/u-privatizaciju-bez-predsjednika/4877/