objavljeno 07.11.2020. 18:58:00
UPS!

Twiter će razvaliti Trumpa ako izgubi izbore

Zbog iste je politike Twitter u posljednjih tjedan dana sakrilo, ali ne i blokiralo 12 Trumpovih objava jer ne prestaje kršiti pravila te mreže objavljujući lažnu propagandu

Twitter mu sprema cirkus
Twitter mu sprema cirkus (Arhiva)

Kako javlja Guardianov Alex Hern, Twitter je potvrdio da ako napusti Bijelu kuću u siječnju, što je sve izvjesniji scenarij, više neće imati poseban tretman kao "zaštićena javna osoba".

Twitter ima politiku zaštite određenih javnih osoba. Tu primjerice spadaju i izabrani državni dužnosnici s više od 250.000 fanova, a ova društvena mreža ih zato štiti od blokiranja profila zbog kršenja pravila koje bi običnim korisnicima donijele velike kazne.

Zbog iste je politike Twitter u posljednjih tjedan dana sakrilo, ali ne i blokiralo 12 Trumpovih objava jer ne prestaje kršiti pravila te mreže objavljujući lažnu propagandu o kršenjima demokratskih procesa.

No, sad su iz Twittera potvrdili da se njihova politika ne odnosi na bivše državne dužnosnike. Oni se, ističu, moraju držati istih pravila kao i svi ostali, a ako objavama prekrše pravila, Twitter će te objave ukloniti.

Ako se to dogodi, Trump će morati razmisliti hoće li radije ublažiti retoriku ili se suočiti s gubitkom njemu vrlo važne platforme za dopiranje do javnosti.

07.11.2020. 18:58:00
http://m.metro-portal.hr/twiter-ce-razvaliti-trumpa-ako-izgubi-izbore/128518/