objavljeno 19.04.2011. 11:32:41
MOČVARA

Twilight party u povodu turneje Roba Zombia

Sa novim imageom s onog svijeta Rob Zombie osvojio je svijet

Rob Zombie
Rob Zombie (Twilight)

Rob Zombie je definitivno jedan od najzanimljivijih likova iz svijeta glazbe. Već sa svojim prvim bendom White Zombie, koji su vjerovali ili ne nastupili 1987 u zagrebačkoj Jabuci, zadobija kultni status zbog novog noise metal zvuka (pod utjecajom Sonic Youth i Butthole Surfers) i originalnog imagea koji donosi potpunu novu dimenziju u kombinaciji sa horror tematikom tekstova tako tvoreći gotovo „fantasy" image banda. Albumi „La Sexorcismo", na kojem je gostovao i sam Iggy Pop, i „Astrocreep" postaju klasici moderne metal scene.

No, White Zombie sežu puno šire od metala pa ih tako prihvaća puno širi krug publike, djelomično i zbog upotrebe elektronike na „Astrocreep" albumu. Tu se završava priča o White Zombie i nastavlja solo karijera pod imenom Rob Zombie. Već prvi album „Hellbilly Deluxe" postiže planetarni uspjeh, a sam album glazbeno rastura sve dotadašnje granice spajajući plesnu elektroniku sa žestokim i snažnim ritmovima, horror tematikom i tipičnim i originalnim Robovim vokalom.

Sa novim imageom „sa onog svijeta" Rob Zombie osvaja svijet i dolazi do samog vrha glazbene scene. Drugi album „The Sinister Urge" nastavlja uspjeh prvoga i na njemu se nalazi Rob Zombijev najveći hit „Dragula". 2010 Rob Zombie se vraća u velikom stilu sa albumom  „Hellbilly Deluxe 2", Johnom 5 na gitari (ex - Marilyn Manson) i velikom svjetskom turnejom. Nakon 12 godina se vraća i u Europu a najbliži koncert će održati 20. lipnja u bečkoj dvorani Gasometer. Pošto nismo imali sreće da Rob Zombie posjeti i naše krajeve mi ćemo si sami prirediti veliki Rob Zombie Party gdje ćemo slušat i gledat sva njegova izdanja. Nakon Zombie slušaone slijedi regularni Twilight Party gdje će se vrtit sve od old school gothica, darkwavea, ebm-a do industriala i metala.

Početak partyja u 22 sata. Upad 25 kn.

Upad možete osvojiti u nagradnoj igri na našem portalu.

19.04.2011. 11:32:41
http://m.metro-portal.hr/twilight-party-u-povodu-turneje-roba-zombia/57898/