objavljeno 09.04.2008. 01:13:30
Minival

Tvornica prima nove rock-grupe neobičnih naziva

Vikend u Hong Kongu
Vikend u Hong Kongu

Prošlog su petka, unatoč zbrci oko posjeta američkog predsjednika, u zagrebačkoj Tvornici nastupili riječki live elecrtonics bend Disco ‘n’ action, zagrebački jazz/blues bend Spina te Dekolaž, novi elektro-pop duo, Ana i Lana iz Siska. Program Minival će i ovoga petka, 11. travnja, okupiti mlade glazbene nade. 

Grupa Pod naponom iz Koprivnice nastala je 2003. godine, a nastupali su kao predgrupa grupi Let 3 i Urbanu te dvaput svirali s Borisom Leinerom. Prati ih Vikend u Hong Kongu koji je 2005. nastao kao projekt već afirmiranih underground glazbenika iz želje za spajanjem plesnog groovea sa psihodeličnim varijacijama. Njihova se glazba teško može opisati zbog miješanja različitih stilova, a  uglavnom su to razne ritmičke stilizacije s dodacima unisone igre gitare i saksofona.

Sljedeći su The Orange Strips, labinski indie rock-bend koji djeluje nešto više od pet godina. Stripsi su nastupili i na Exit festivalu u Novom Sadu, gdje su se za nastup izborili među više od 2000 bendova iz Europe te nastupili u finalu 11. Art & Music Festivala u Puli.

Ulaznica za Tvornicu kulture je 25 kuna, no ako na ulazu pokažete Minizine, ulaz je besplatan.    (MP)

09.04.2008. 01:13:30
http://m.metro-portal.hr/tvornica-prima-nove-rock-grupe-neobicnih-naziva/5634/