objavljeno 25.11.2015. 09:01:00
HE HE

Tužni ste i depresivni? Uvaljajte se u blato!

Ako ste se uvijek pitali zašto je vaš klinac tako beskrajno sretan što se uvalio u blato, evo vam znanstvenog odgovora koji oduševljava

Blato dokazano popravlja raspoloženje
Blato dokazano popravlja raspoloženje (Arhiva)

Blato je omiljena igračka djece koja izluđuje roditelje, no kad vide kako su djeca sretna, obično se samo nasmiju i odmahnu rukom, svjesni da će odjeću oprati, ali da je teško tako usrećiti dijete.

Jednako tako, ljudi koji rade na zemlji obično su smireni i zadovoljni, sretni sami sa sobom i svijetom oko sebe, pa ne čudi da su se znanstvenici bacili na istraživanje zbog čega nas blato toliko usrećuje.

Razlog je jednostavan - u zemlji se nalazi bakterija Micobacterium vaccae koja na neurone ima jednak učinak kao i Prozac! No, za razliku od svojih kemijskih srodnika, ova bakterija nema apsolutno nikakve nuspojave

Ova bakterija potiče proizvodnju serotonina, hormona sreće, čiji nedostatak uzrokuje bipolarni poremećaj, depresiju i tjeskobu. Micobacterium vaccae prirodni je antidepresiv koji možete uzimati svakodnevno, besplatno i bez ograničenja - dovoljno je baviti se vrtom. .

Tako vrtlari bakteriju udišu ili im izravno ulazi u krvotok kroz porezotine i sitne ranice na rukama, a kako pozitivni učinci traju i do tri tjedna, trkom do prve trgovine vrtne opreme po zemlju, lopatice, grabljice i tegle - prirodni Prozac nadohvat je ruke.

25.11.2015. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/tuzni-ste-i-depresivni-uvaljajte-se-u-blato/95176/