objavljeno 10.11.2009. 23:36:00
kažu nema dokaza

Tužiteljstvo ne može riješiti ubojstvo navijača Dinama na Ribnjaku

Iako se sam prijavio policiji, Aleksandar Koprenica neće odgovarati za zločin

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)

Županijsko državno tužiteljstvo odbacilo je optužbu protiv Aleksandara Koprenice za ubojstvo 18-godišnjeg Dinamovog navijača, pripadnika ekstremne skupine Agram crew, Frane Despića. Za zločin koji se dogodio u parku Ribnjak u ožujku prošle godine tako nitko neće odgovarati.

Tužitelji su zaključili da nema dokaza, iako su na raspolaganju imali pronađeno oružje, desetak iskaza svjedoka, brojna vještačenja, izuzimanja bioloških tragova, DNK testiranja kao i djelomično priznanje optuženog.

"Tijekom istrage pred istražnim sucem ispitano je više svjedoka. No, iz njihovih iskaza nisu dobivena saznanja da je Aleksandar Koprenica počinio kazneno djelo. Provedena su i vještačenja, ali ni ti rezultati nisu pokazali da je Koprenica počinio kazneno djelo ubojstva. Nije bilo ni dokaza koji bi upućivali na nekog drugog počinitelja pa je tužiteljstvo istražnom sucu Županijskog suda 3. studenoga izjavilo da odustaje od progona osumnjičenika Aleksandra Koprenice", stoji u dopisu Županijskog državnog odvjetništva, koje prenosi Jutarnji list.

Koprenica je izjavio da je s društvom bio napadnut u mraku, ali da je izbio takav kaos među sudionicima da na kraju ni sam ne zna tko je koga tukao. Priznao je da je on vlasnik spornog nožića kojeg je koristio za otvaranje boca, a ne kao oružje.

Nakon tučnjave završio je u pritvoru iz kojeg je izašao za 20-ak dana i otada je na slobodi. Odvjetnik obitelji Despić Silvije Degen najavio je pokretanje privatne tužbe.

„Ovo mi je prvi glas, nitko mi još ništa nije javio. Ne znam kako da reagiram. Na policiji sam priznao ono čega se sjećam", izjavio je Koprenica za Jutarnji kada je saznao za najnoviju odluku tužitelja.

10.11.2009. 23:36:00
http://m.metro-portal.hr/tuziteljstvo-ne-moze-rijesiti-ubojstvo-navijaca-dinama-na-ribnjaku/26164/