objavljeno 20.04.2009. 13:31:35
'MIRNA' NEDJELJA

Trojac napao policajca pa uhićen

U još jednom incidentu alkoholizirani vozač autom je krenuo na policajca.

(Danijel Soldo, CROPIX)

Zbog napada na policajce jučer su kod naplatnih kućica u Lučkom uhićena trojica muškaraca koje zagrebačka policija dovodi u vezu i s krađom goriva na benzinskoj postaji na karlovačkom području.

Zagrebačka policija danas je izvijestila da je jučer oko 15:45 sati kod naplatnih kućica na Jadranskoj aveniji policija zaustavila automobil "daewoo nubiru" splitskih registracija koji se dovodio u vezu s krađom goriva kod Karlovca, a u kojemu su bila četiri muškarca.

Nakon što mu je policajac rekao da s njim krene u policijsku postaju, 34-godišnjak iz "daewooa" počeo ga je vrijeđati i unositi mu se u lice te ga je u jednom trenutku odgurnuo i šakom udario u glavu. Policajci su nasilnika svladali i vezali lisicama, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Prilikom svladavanja 34-godišnjaka, na jednog policajca nasrnuli su 22-godišnjak i 31-godišnjak, zamahujući rukama prema njemu i vrijeđajući ga, no i oni su svladani uz prisilu i također vezani lisicama.

Sva trojica privedena su u policijsku postaju na prekršajnu i kriminalističku obradu zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju službene dužnosti i uporabe sredstava prisile, a s njima je priveden i četvrti iz automobila, 21-godišnjak koji je bio vidno alkoholiziran.

Policija je izvijestila i da je noćas oko 1 sat, nakon što je napravio više prometnih prekršaja i odbijao se zaustaviti na policijski zahtjev, preprječivši mu se vozilom na cesti zaustavila 38-godišnjaka u "opel marivi" kojemu je izmjereno 2,19 promila alkohola u krvi.

Kada je policajac pošao prema njemu kako bi ga legitimirao, 38-godišnjak je automobilom krenuo na policajca, ali se zaustavio, ne želeći izaći van. Policajac ga je na silu izvukao i vezao lisicama te priveo u postaju na prekršajnu i kriminalističku obradu. (hina/metro-portal)

20.04.2009. 13:31:35
http://m.metro-portal.hr/trojac-napao-policajca-pa-uhicen/16796/