objavljeno 15.04.2016. 14:27:00
BIOETIČKI UTORAK

Tribina U magli obrazovanja

U epohi globalnog previranja u sferi znanja i znanosti, hrvatski rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski sustav odgoja i obrazovanja približava se korjenitim promjenama

Tribina o kurikularnoj reformi
Tribina o kurikularnoj reformi (Arhiva)

U okviru ciklusa tribina pod naslovom Bioetički utorak, zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku organizira tribinu na temu U magli obrazovanja. Tribina će se održati u utorak, 19. travnja 2016. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu knjižnice Filozofskog fakulteta.

Gošće tribine su: dr. sc. Iris Marušić s Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, dr. sc. Marijana Togonal s Visoke škole za komunikacijski menadžment »Edward Bernays« u Zagrebu te dr. sc. Ivana Zagorac s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U epohi globalnog previranja u sferi znanja i znanosti, hrvatski rani i predškolski, osnovnoškolski i srednjoškolski sustav odgoja i obrazovanja približava se korjenitim promjenama kroz cjelovitu državnu kurikularnu reformu motiviranu političko-ekonomskim okvirom 21. stoljeća.

Proces transformiranja poručuje nam da je jedan život prosvjete iščeznuo, da drugi problematično opstoji, a da se treći, još nejasan, tek stvara. Da bismo pridonijeli razvijanju orijentacije, postavljamo kao cilj ove tribine, s jedne strane, ispitivanje pomaka u odnosima učenika, učitelja i roditelja posljednjih godina, odnosno status i svrhu odgojitelja i učitelja u aktualnom hrvatskom kontekstu, a s druge strane, razmatranje uzroka i posljedica državne reforme te problema u teoriji i praksi postojećeg i nadolazećeg sustava koji zajedno postavljaju temelje budućnosti (našeg) društva.

Moderatori tribine su David Martić i Luka Perušić, mag. phil., asistent na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

15.04.2016. 14:27:00
http://m.metro-portal.hr/tribina-u-magli-obrazovanja/97576/