objavljeno 20.02.2017. 18:01:00
SAVJETI

Tri zlatna pravila najboljeg uživanja u pivu

Ponekad to nije lako, ponekad je društvo odlično, ponekad se treba malo opiti, biti malo smiješan, ali opet u granicama dobrog ukusa

Ovako se pije pivo
Ovako se pije pivo (Arhiva)

Iako se muškarci često smatraju profesionalnim konzumentima alkohola, mnogima pada mrak na oči odnosno smatraju se manje vrijednima ili čak uvrijeđenima ako dama popije više od njih i ne završi u nekom poluležećem, odnosno njihovom omiljenom, položaju na šanku, oni to vrlo često nisu.

Za većinu muškaraca vrijedi savjet zlata vrijedan - popiti pivu, dvije i otići doma dok si još pristojan.

No, ponekad to nije lako, ponekad je društvo odlično, ponekad se treba malo opiti, biti malo smiješan, ali opet u granicama dobrog ukusa, u granicama realnosti i normale, jer ipak nismo svi mi sreće kao ovi Rusi.

Jim Koch osnivač pivovare Sam Adams u Bostonu podijelio je nekoliko zlata vrijednih savjeta, štoviše trikova kako izdržati u takvom društvu i kako ispasti frajer ili frajerica s najvećom tolerancijom na alkohol.

Naravno uvijek vrijedi ono gentlemansko pravilo da kada iza ponoći krenu kratki po šankovima vrijeme je za polazak kući.

Pravilo broj 1 - pijte tako da se ne napijete

Da moguće je popiti nekoliko dodatnih piva, pa čak i za vrijeme ručka na radnom mjestu, a da se ne vratimo u lagano pripitom i letargičnom stanju natrag na posao. Trik je doista jednostavan i direktno je vezan uz jednu namirnicu u pivu, a to je kvasac.

U obližnjem dućanu kupite već aktivirani (instant) kvasac u prahu te ga prije pivica popijte pomiješanog s malo tople vode. Kao kad i slažete domaći kruh ili pecivo - kvasac u prahu stavite u malo tople vode i pričekate par minuta prije miješanja. Tako i ovdje, pričekajte par minuta i popijte.

Sva tri pravila pročitajte na portalu Gentleman.hr

20.02.2017. 18:01:00
http://m.metro-portal.hr/tri-zlatna-pravila-najboljeg-uzivanja-u-pivu/103239/