objavljeno 06.04.2016. 09:01:00
MLJAC

Tri namirnice koje će vas zasititi uz minimum kalorija

Glad je najveći neprijatelj svake dijete, to je općepoznata stvar, no ako jednostavno morate nešto pojesti, ne morate upropastiti dijetu - evo što možete mirno jesti

Šparoge su uvijek dobar odabir
Šparoge su uvijek dobar odabir (Shutterstock)

Kalorije nas debljaju i osnova svake dijete je jednostavna - smanjiti unos kalorija i kilogrami će morati krenuti prema dolje.

No, na tom putu uvijek se naleti na najgoreg neprijatelja svake dijete - glad. Ona je ta koja će nam uništiti sav trud, pa evo tri namirnice koje će vas spasiti u takvim situacijama.

Brokula - 100 grama brokule sadrži tek 25 kalorija, a ono što je najbolje jest činjenica da će tijelo za njeno probavljanje potrošiti čak 80 kalorija. Kako je uz to bogata vitaminima i mineralima, predstavlja idealan međuobrok.

Celer - komad srednje veličine ima mizernih šest kalorija, dok će tijelo za njegovu razgradnju morati potrošiti gotovo deset puta više, čak 50. Bogat vlaknima i predstavlja odličan izvor vitamina K, antioksidansa kumarina te vitamina B kompleksa.

Šparoge - iznimno zdrava namirnica također djeluje kao diuretik i izbacuje višak vode iz organizma. Bogate su vitaminom C, B6, A, ali i riboflavinom, vlaknima i magnezijem.

Stoga, kad vam glad pomuti razum, imajte neku od ovih namirnica pri ruci.

06.04.2016. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/tri-namirnice-koje-ce-vas-zasititi-uz-minimum-kalorija/97392/