objavljeno 28.09.2017. 15:02:00
KAD ZABOLI

Tri fantastična čaja za prehladu

Ovo još niste isprobali, a kako je sezona prehlada na vratima, ne bi bilo loše baciti se na posao i pribaviti potrebne sastojke

Sve što vam treba za zdravlje je tu
Sve što vam treba za zdravlje je tu (Pexels)

Topli čaj pravi je blagoslov za bolno grlo ako ga pijemo od svježih sastojaka koji nisu izgubili svoju zdravstvenu vrijednost. Možda ste već pronašli svoju omiljenu jesensko - zimsku kombinaciju okusa koja je fina i korisna za vaš imunološki sustav, a možda ste voljni isprobati neku novu kombinaciju. Donosimo vam 3 jedinstvena recepta koji će izliječiti svaku prehladu.

1. Čaj od cimeta
U mikrovalnoj pećnici zagrijte šalicu mlijeka, pola žličice cimeta, pola žlicice praha od đumbira i žlicu meda.

2. Zimski čaj
Narežite jedan limun i korijen đumbira (veličine limuna) pa ih stavite u čašu. Preko limuna i đumbira prelijte šalicu meda pa ostavite da odstoji preko noći. Ovu mješavinu možete u frižideru čuvati do 2 tjedna.
Kada ga želite piti, u šalicu dodajte jednu žlicu ove mješavine pa ju zalijete toplom vodom i vaš čaj je spreman.

3. Umirujući eliksir
Zagrijte 6 šalica vode i dodajte u njih 2 limuna narezana na šnite, 8 vrećica čaja, 3 štapića cimeta i 1 korijen đumbira pa ostavite da odstoji 30 minuta. U poseban vrč ulijte 1/4-1/2 šalice jabučnog octa i prelijte ga hladnim čajem iz kojeg ste prethodno izvadili vrećice čaja (voće možete ostaviti). Kada čaj želite piti, možete ga dodatno zasladiti medom.

Piše: Andrea Holi
28.09.2017. 15:02:00
http://m.metro-portal.hr/tri-fantasticna-caja-za-prehladu/107606/