objavljeno 27.01.2009. 10:02:34
DORF

Treći vinkovački festival rock filma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DORF)

Treći Festival dokumentarnog rock filma - DORF održat će se od 5. do 8. ožujka, a osim u Vinkovcima u kojima je DORF i utemeljen, po prvi put festivalski program bit će istodobno prikazan i u Županji, priopćeno je iz vinkovačke Udruge ljubitelja filma RARE, organizatora DORF-a.

Na ovogodišnjem Festivalu, koji će se u Vinkovcima održati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić, a u Županji u Domu mladeži bit će prikazani dokumentarni glazbeni filmovi iz deset zemalja.

Kao uvod u festivalska događanja, nazvanim DORF Intro, predviđeno je otvorenje izložbe plakata Igora Hofbauera (1974.) iz Zagreba koji se više od 10 godina bavi dizajnom i ilustracijom.

Njegovi plakati i programske knjižice za kultni zagrebački klub Močvara stvorili su prepoznatljiv vizualni identitet i promovirali Igora u jednog od najtalentiranijih autora generacije, navode iz Udruge RARE.

Izložba plakata Igora Hofbauera će biti postavljena 27. veljače na dvije lokacije u Vinkovcima - u predvorju Gradskog kazališta, te u Galeriji likovnih umjetnosti Slavka Kopača. Nakon izložbe, u caffe-baru Palace nastavit će se DORF Intro večer, uz nastup hrvatsko-japanske garage trash'n'roll atrakcije "Welcomin' Committee In Flames".

Vinkovačka televizija, glavni medijski pokrovitelj, snimat će i svakodnevno emitirati festivalske kronike, navode iz Udruge RARE. (hina/metro-portal)

27.01.2009. 10:02:34
http://m.metro-portal.hr/treci-vinkovacki-festival-rock-filma/14435/