objavljeno 10.10.2009. 08:38:23
supertalent

Treći Supertalenti oduševili žiri

Čak je i poslovično suzdržani Dubravko Merlić pokazao entuzijazam

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (NovaTV)

Emisija je počela snimkama kvalifikanata iz Zadra, a vještina plesa oko štange instruktorice fitnessa Ingrid Jerak digla je publiku na noge, no Merlić je ostao hladan, kao i na nastupe prva tri pjevača, umirovljenika Bože i mladih Dunje i Marka.

Dvije plesne skupine pokazale su da Diversity može biti sjajna inspiracija ako ima dovoljno volje i želje. Showteam je izveo Čuvara tame, a njihovi su hipnotički pokreti potpuno obuzeli Ninu Badrić, koja je priznala da je bila uvučena u izvedbu toliko da nije uspjela niti trepnuti. Ritam ulice odao je počast preminulom Michaelu Jacksonu, i to tako dobro da je Enis Bešlagić izjavio da je Jackson živ, a Merlić je unatoč sjajnom plesu imao primjedbu da je koreografija malo preduga.

No, vrlo brzo se ledeno srce najmirnijeg člana žirija otopilo pjesmom dvanaestogodišnje Monice Rogić. Izvedba klasika iz Čarobnjaka iz Oza, Somewhere over the Rainbow bila je tako uvjerljiva da je dao prolaz uz komplimente i jasnih i glasnih tri puta DA.

Prolaz je zaslužio i Dino Škare, ljudska ritam mašina, dok freestyle nogomet, jumpstyle i street dance verzija latino plesova nisu bili te sreće. Zato je publiku i žiri osvojila i Mira Šimić pjevanjem, kao i umirovljenik Mario Filipi, kojeg je Merlić počastio izjavom da je izvedba bila više od pjevanja, a dobitnom se kombinacijom pokazao i nastup uz gitaru Zrinke Hranjec, koja je također dobila tri pozitivna odgovora.

Da su u ovom showu talenti stvarno na prvom mjestu pokazao je i vatrogasac iz Solina Tomislav Kodžoman, koji već tri godina vježba capoeiru i svojim je vratolomijama prestrašio Enisa Bešlagića, koji je htio stisnuti gumb da se mladić ne polomi na pozornici, no ipak je dobio tri da, a prolaz je zaslužio i mladi rapper Nediljko Vržina, MasterMC, vlastitom pjesmom Pušiona.

Dva pozitivna odgovora dobili su Ante Govorko iz Vrgorca i Vice Šiljeg za svoje pjevanje, a splitski plesači iz Unit X pridružili su se ostalim plesnim skupinama uz komplimente Dubravka Merlića i upit za instrukcije Nine Badrić. Slavonski Falš spojio je gajde i rock, a uz to su žiri oduševili i kostimima.

Još jedan neobičan spoj došao je iz Požege, jer su mladići iz We Come One ubacili trubače inspirirane Trenkovim pandurima u heavy metal izvedbu, što je žiri oborilo s nogu. Klasičniji pristup plesu, akrobatski rock'n'roll skupine Showtime također je prošao, a moderna obrada makedonskih plesova Venere iz Vukovara dodatno je pojačala konkurenciju u plesnom dijelu.

Za kraj su i publiku i žiri razgalili tinejdžeri Deborah Šuker i Marijan Kešinović, plesači koji nastupaju s hendikepom jer je Marijan rođen nagluh i nosi aparatić. Iako do četvrte godine nije čuo niti govorio, uz pomoć partnerice sjajno reagira na ritam i odlično pleše.

Kako uskoro kreće i druga sezona showa Hrvatska traži zvijezdu, bit će zanimljivo vidjeti što je Hrvatima zanimljivije, uniformirani pristup HTZ-a ili lepršavost Supertalenta.

10.10.2009. 08:38:23
http://m.metro-portal.hr/treci-supertalenti-odusevili-ziri/23973/