objavljeno 02.02.2010. 00:42:26
NAJGORI

Transformeri i Land of the Lost vode u nominacijama za Zlatnu malinu

Oba filma imaju po sedam nominacija, uključujući i one za najgori film i najgore glumce - Megan Fox i Willa Ferrella

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

U Los Angelesu su u ponedjeljak objavljene nominacije za nagradu Zlatna malina, koja se već 30. godinu dodijeljuje najgorim filmovima i glumačkim ostvarenjima u godišnjoj filmskoj produkciji Hollywooda.

Film "Transformers: Revenge of the Fallen", koji je zaradio bogatstvo i propali "Land of the Lost", vodeći su na popisu s po sedam nominacija,.

Među ostalim nominiranim za najgori film su: romantična komedija "All About Steve" sa Sandrom Bullock, akcijski "G.I. Joe: The Rise of Cobra" i komedija "Old Dogs" s Robinom Williamsom i Johnom Travoltom.

Bullock je zaradila i nominaciju za najgoru glumicu za "All About Steve". Istodobno se očekuje da bi u utorak Bullock mogla biti nominirana za Oscara za ulogu u hit drami "The Blind Side", za koju je već primila Zlatni globus.

Dobitnici "Golden Raspberry Awards", bit će objavljeni 6. ožujka, večer prije dodjele Oscara, najavio je utemeljitelj te anti-nagrade John Wilson.

U kategoriji nagoreg filma desetljeća, nominirani su Travoltin "Battlefield Earth", Tom Greenov "Freddy Got Fingered", "Gigli" Bena Afflecka i Jennifer Lopez, "I Know Who Killed Me" s Lindsay Lohan i Madonnin "Swept Away".

Affleck i Travolta nominirani su za najgore glumce desetljeća, a u njihovu društvu su i Eddie Murphy, Mike Myers i Rob Schneider. Za najgore glumice desetljeća nominirane su Lohan, Lopez, Madonna, Mariah Carey i Paris Hilton.

Među nominiranima za Zlatnu malinu su i Miley Cyrus, kao najgora glumica i njezin otac Billy Ray, kao najgori sporedni glumac za "Hannah Montana: The Movie". Tri brata Jonas podijelila su nominaciju za najgoreg glumca za "Jonas Brothers: The 3-D Concert Experience".

Robert Pattinson nominiran je za nagoreg sporednog glumca za "The Twilight Saga: New Moon", a s partnericom Kristen Stewart najteče se i u kategoriji najgori filmski par.

Ferrell je nominiran kao najgori glumac za "Land of the Lost", a konkurenti su mu braća Jonas, Steve Martin za "The Pink Panther 2", Eddie Murphy za "Imagine That" i Travolta za ulogu u "Old Dogs".

Megan Fox je nominirana kao najgora glumica za "Revenge of the Fallen" i film "Jennifer's Body". U konkurenciji najgorih glumica, pored Bullock, Cyrus i Fox, su i Beyonce Knowles za film "Obsessed" te Sarah Jessica Parker za "Did You Hear About the Morgans?". (hina/metro-portal)

02.02.2010. 00:42:26
http://m.metro-portal.hr/transformeri-i-land-of-the-lost-vode-u-nominacijama-za-zlatnu-malinu/31962/