objavljeno 24.08.2015. 15:01:00
NOVOSTI

Toyota Mirai stigla u Europu

Toyota Mirai je prvi u svijetu serijski automobil pogonjen vodikovim ćelijama – cijena 66.000 eura plus porez u Njemačkoj

Toyota Mirai ide na vodik
Toyota Mirai ide na vodik (Automania)

Bilo je to ljeto 2000. godine. Svijet je s lakoćom preživio Milenijski bug, Kylie Minogue sa svojom pjesmom "Spinning Around" zasjela je na vrh britanskih top lista, a Google je upravo objavio prvih 10 stranojezičnih verzija najpoznatije svjetske tražilice Google.com - na francuskom, njemačkom, talijanskom, švedskom, finskom, španjolskom, portugalskom, nizozemskom, norveškom i danskom.

S druge strane, u Rotterdam je pristigao prvi serijski primjerak hibridne Toyote Prius, spreman za prodaju na Starom kontinentu. Prius znači "ići ispred" - što je savršeno označilo novu eru u električnoj mobilnosti.

Danas, prvi serijski primjerak Toyote Mirai - što na japanskom jeziku stoji za "budućnost" - pristigao je u izdanju za europsko tržište, te, kao i njegov tehnološki prethodnik, ovdje je kako bi prvi napravio sljedeći korak u još čišćoj mobilnosti, koristeći vodik kao gorivo i pri tome emitirajući ništa više od obične vodene pare.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

24.08.2015. 15:01:00
http://m.metro-portal.hr/toyota-mirai-stigla-u-europu/93500/