objavljeno 28.12.2011. 12:39:26
ISPECI PA RECI

Top lista gluposti koje su izgovorile poznate osobe

Izjave slavnih osoba, poput: more je slano zbog sperme kitova, najbolji lijek za grlobolju je pražnjenje debelog crijeva, našle su se na listi besmislica udruge SAS

Fotografija vijesti

Cjepivo protiv raka grlića maternice izaziva retardaciju, more je slano zbog sperme kitova, najbolji lijek za grlobolju je pražnjenje debelog crijeva a nošenje visoke pete je preduvjet orgazma kod žena, najbesmislenije su izjave slavnih osoba u ovoj godini po izboru udruge Sense about Science (SAS), javlja Hina.

Autori tih izjava su zvijezda reality programa Nicole Polizzi, republikanska predsjednička kandidatkinja Michelle Bachmann, američka pjevačica Suzi Quatro i francuski dizajner cipela Christian Louboutin.

"Stajališta poznatih o znanosti i zdravlju imaju velikog odjeka i jednom kad su izgovorena teško je poništiti njihove učinke", kaže prvi čovjek SAS-a Tracey Brown, udruge koja izjave poznatih demantira komentarima stručnjaka.

"Često sam imala upaljeno grlo i onda mi je jedna od sestara kazala da sve bolesti započinju u debelom crijevu. Nakon toga počela sam svaki dan uzimati sredstva za čišćenje crijeva s voćnim sokom i nastupila je ogromna promjena", kazala je Quatro dnevnim novinama Daily Mail.

"Grlo nije upaljeno zbog debelog crijeva nego virusa koji ulaze preko usta i nosa pa sredstva za čišćenje debelog crijeva ne pridonose zdravlju grla", kazala je za SAS liječnica Melita Gordon.

Iako je borba protiv besmislenih izjava počela iz zabave, SAS objašnjava kako u tome ustrajava kako takve gluposti ne bi postale opće prihvaćene istine.

Polizzi je, pak, ostala zapamćena po izjavi da ne voli plaže zbog morskih pasa i spreme kitova zbog kojih je more - slano, a Christian Louboutin po prepričavanju tvrdnje da je položaj ženskog stopala u visokoj peti put do orgazma.

Bachmann je prenošenjem u televizijskom nastupu neutemeljene izjave da je kći jedne žene s Floride postala mentalno zaostala nakon HPV cjepiva, koje štiti od raka grlića maternice, nanijela dugoročnu štetu prevenciji te bolesti, strahuju stručnjaci.

28.12.2011. 12:39:26
http://m.metro-portal.hr/top-lista-gluposti-koje-su-izgovorile-poznate-osobe/66766/