objavljeno 19.03.2011. 21:57:12
FUJ!

Tomahawk demokracija krenula na Libiju

Već viđen scenarij iz prethodnih "uvođenja demokracije" u "problematične" zemlje prema standardima novca i moći

Zapadni način uvođenja demokracije - raketa Tomahawk

U vodama ispred Libije je ukupno 25 ratnih brodova, od toga čak 11 talijanskih, jednako toliko američkih i jedan britanski, francuski i kanadski. Napad zapadne alijanse na Libiju počeo je francuskim avionima Mirage koji su u okolici Bengazija uništili par tenkova i oklopnih vozila.

Slijedeći isprobanu doktrinu terora i straha, preko stotinu Tomahawka poletjelo je s američkih ratnih brodova i podmornica prema ciljevima koje je netko označio vojnim ... skladištima goriva, ključnim cestama i zgradama.

Prvi smo puta ovakvo zavođenje reda u svijetu vidjeli još za vrijeme administracije Busha seniora, koji je pokušao objasniti Sadamu Huseinu da to što ga je do tada izdašno potpomagao ne znači ništa kad stane na put "višim ciljevima".

Te 1990. godine gledali smo prvi prijenos rata uživo na CNN-u, koji je tek tim prilozima postao ozbiljna TV stanica. Doduše, Bush stariji nije imao hrabrosti ući u Bagdad pješke, pa je sve trebao ponoviti sin.

U međuvremenu je još jedan lojalni i vjerni saveznik kojeg je CIA obučila, naoružala i naučila svim trikovima zanata, Osama bin Laden, postao neprijatelj br. 1, pa je to platio afganistanski narod noćnim kanonadama tisuća Tomahawka koji su dvojbenom preciznošću pogađali sve što je zamišljeno strateškim ciljem.

O noćnom hororu Bagdada koji su danima nemilosrdno mlatili stotinama tisuća dolara vrijednim raketama (po komadu, naravno) i masovno bombardirali iz letećih tvrđava mogli smo ponovno svjedočiti u živim prijenosima, uz neizbježna objašnjenja da se radi o ljudima koji su spremni na sve kako bi iskoristili svoja oružja za masovno uništenje.

Tih, naime, nije bilo nigdje ni u tragovima, čak je i Tony Blair na kraju zbog laži o navodnim dokazima za postojanje takvih oružja izgubio udobnu foteljicu u Downing Streetu 10, no, ljudi su ovce, pa brzo zaboravljaju.

PR mašinerija globalnih medija još se nije zahuktala do kraja, tako da zapravo nije jasno za što se zapravo optužuje Gadafija - Milošević je za klanja po Hrvatskoj i Bosni imao potpuno odriješene ruke svjetskih sila, pad je počeo tek kad je pretjerao u Srebrenici.

Očekujemo gomilu priopćenja o gadarijama Gadafijeva režima, pa ćemo, valjda, i to saznati. Do tada ćemo slušati samo o uspjesima "saveznika". Recimo, Sarkozyja, koji je poslao teško naoružane trupe na prosvjednike u Parizu ... Gle čuda, Ameri nisu navođenim bombama od tone i Tomahawcima razvalili Eiffelov toranj ...

Da se razumijemo: DA, Gadafi je munjara koja hoda svijetom sa šatorom i devama, DA Gadafi je srušio avion kod Lockerbeea, DA Gadafi je novčano i logistički potpomagao razne terorističke grupe u svijetu, DA on je već 40 godina diktator koji vlada čeličnom rukom ...

No, broj nevinih žrtava njegovog režima i dalje je bitno manji od broja djece i žena poginulih u napadima američkih bespilotnih letjelica u Sudanu, Pakistanu, Afganistanu, Iraku i tko zna gdje još ....

Piše: Metronom
19.03.2011. 21:57:12
http://m.metro-portal.hr/tomahawk-demokracija-krenula-na-libiju/56703/