objavljeno 17.11.2009. 11:51:00
uživanje bez granica

Terme Olimia - raj za hedoniste

POGLEDAJTE GALERIJU: Svima onima kojima je potrebno osvježenje i duha i tijela svoje skrovište od svakodnevnog života mogu pronaći u wellness oazi u slovenskom Podčetrtku

Jedan od zatvorenih bazena terma Olimia
Jedan od zatvorenih bazena terma Olimia (Metro)

Prošlog vikenda imali smo priliku posjetiti Terme Olimia u malom slovenskom mjestu Podčetrtek nedaleko od graničnog prijelaza Bistrica ob Sotli kod Kumrovca. Iako je zimsko vrijeme i bliži se skijaška sezona, nakon uživanja u gastronomskoj ponudi hotela Breza, udobnosti apartmanske sobe i ljekovitoj vodi bazena u sklopu centra snijeg nam se čini kao sasvim nepoželjan gost.

Dakle, svima onima koji sa zebnjom očekuju bijeli pokrivač preporučamo da se sakriju u Termama Olimia koje su malo više od sat vremena udaljene od Zagreba. Ovaj kraj se inače smatra najčišćim i ekološki besprijekornim dijelom slovenske zemlje, a njegove ljepote već stoljećima privlače posjetitelje željne zdravlja.

Hladna predjela u kojima smo uživali prije večere

Wellness raj

Osim onih koji su željni blagotvornog djelovanja termalne vode, i ljubitelji wellnessa doći će na svoje. Kako su nam rekli promotori, wellness ovdje postaje filozofija i stil života. To potvrđuje i ponuda u koju je uključeno preko 15 različitih paketa masaže, sauna te razni tretmani ljepote i prostorije za fitness.

Ono što nas se posebno dojmilo je „Opuštanje u dvoje"  koje podrazumijeva potpunu posvećenost vama i vašem partneru u vidu masaža, romantičnih kupki, aromaterapiju, kupanje u bazenima, saunu itd. U doba brzoga i stresnoga života, potpuni odmor, opuštanje duha i tijela te zdrava okolina prava su rijetkost. Mi smo se osobno uvjerili da u Podčetrteku te stvari nisu samo puki pojmovi.

Svijet sauna i mjesto ljepote

Kraljevskom užitku možete se prepustiti u devet vrsta sauna nadopunjenih posebnim meditacijskim solnim beauty programom. Ne glumite da vam izgled nije važan. Ipak, osim ljepote lica, kože i cijelog tijela osjetit ćete (bar mi jesmo) kako vam se čisti čitavo tijelo i smiruje um. Naročito kad vas dočepaju mlade kozmetičarke zaraznih osmjeha.

Voda je izvor života

Krevet u apartmanskoj sobi

Promotori su nam pokazali gotovo sve prostorije u kojima se održavaju razne medicinske terapije u kojima pacijenti s raznim reumatskim problemima doživljavaju novu mladost. Pozvali su i sve one koji su zdravi da svakako dođu na tretmane. Na pitanje hoćemo li, ako dođemo zdravi, zdravi i izići, šarmantne fizioterapeutkinje su nam odgovorile - „ne! Izići ćete još zdraviji."

Za poslovnjake

U sklopu terma postoji čak pet tehnički savršeno opremljenih kongresnih dvorana i prostorija za sastanke, bankete, izložbe, modne revije, motivacijske programe. Tehnička podrška osigurana je od strane hotela, a gastronomsku stranu priče nećemo ni komentirati jer joj se može posvetiti poseban osvrt. Dovoljno je reći da gladni nećete ostati, a uživat ćete u delikatesama poput pršuta, škampa, pastrve, rakova, kvalitetnih sireva i iznimno pitkih vina iz svih slovenskih regija.

Ovako izgleda separe u klubu Žafran Iako nema lopova i kradljivaca, osobne stvari strpali smo u sef čisto da ne isprobamo kako sve to funkcionira. S dvije kupaonice nema šanse da dođe do gužve. Jedina je zamjerka što u njima nije bilo zastora pa su nakon tuširanja pločice i pod uglavnom bili prekriveni vodom.

A cijena? Pa od 1-dnevnih paketa do 8-dnevnih paketa varira od 85 eura do 358 eura po osobi. Da, cijene su europske. Ali takva je i usluga. Sve i jedan cent (ili lipa) nipošto neće biti uludo potrošen.

17.11.2009. 11:51:00
http://m.metro-portal.hr/terme-olimia-raj-za-hedoniste/26587/