objavljeno 13.01.2020. 16:29:00
SJAJNO!

Terme Laško predstavljaju wellness tretmane od konoplje

Masaža snopićima konoplje, detoksikacija konopljom, maska za tijelo, masaža stopala te kupka dio su ponude tretmana na bazi ulja industrijske konoplje u Termama Laško

Masaža snopićima konoplje
Masaža snopićima konoplje (Terme Laško)

Iako više od dva tisućljeća čovječanstvo poznaje blagodati ove opojne biljke, tek se posljednjih godina njezina popularnost širi - kako u medicini, tako i u wellness industriji. U skladu sa svjetskim wellness trendovima, terapeuti u Termama Laško povezali su se s tvrtkom Pura Vida i osmislili tretmane na bazi ulja industrijske konoplje.

Kako konoplja utječe na zdravlje i ljepotu?

Konoplja sadrži svojstva koja hidriraju kožu i umiruju upale. Odlična je i u borbi s aknama, a pomaže i u smanjenju stvaranja sebuma. Sadrži esencijalne masne kiseline koje potiču stvaranje zdravih staničnih membrana. Masne kiseline su posebno dobre za njegu kože. Sjemenke konoplje sadrže velike količine omega 3 i 6 masnih kiselina u omjeru 1: 3, što je idealno za ljudski organizam. Većina namirnica sadrži ove masne kiseline, ali ne u uravnoteženom omjeru. Omega 3 igra značajnu ulogu u ubrzanju metabolizma. Razgrađivanje masti događa se brže, a time dolazi do gubitke težine. Također, konoplja povoljno utječe na kardiovaskularni te probavni sustav.

Masaža snopićima konoplje

Nakon raskošne kupke od konoplje koja ublažava i umiruje nadraženu kožu, hrani je i vlaži, u Termama Laško preporučuju piling konopljom koji uklanja mrtve stanice kože. Tako meka, glatka i nahranjena koža spremna je za masku za tijelo koja se sastoji od proteina konoplje i alge spirulina, izuzetno je bogata hranjivim tvarima i mineralima, čime pomaže u detoksifikaciji tijela i uklanjanju celulita. 

Za potpuni  užitak prepustite se masaži snopićima konoplje. Aktivni sastojci zavežljaja s konopljom oslobađaju se pod djelovanjem pare, a mješavina ljekovitih tvari omekšava i smiruje kožu te poboljšava elastičnost. Masaža pomaže u liječenju psorijaze, dermatitisa, kožnih brazgotina, isušene kože i reumatskog artritisa.

A na kraju tretmana uživajte u čaju i keksima od konoplje.

13.01.2020. 16:29:00
http://m.metro-portal.hr/terme-lasko-predstavljaju-wellness-tretmane-od-konoplje/123098/