objavljeno 26.10.2011. 16:55:42
BOKSAČKI MEČ U PARLAMENTU

Talijanski zastupnici razmirice riješili šakama

Najmanje dvojica zastupnika iz Sjeverne lige potukla su se s članovima oporbene stranke FLI prilikom žučne rasprave u talijanskom parlamentu

Fotografija vijesti

Zastupnici u talijanskome parlamentu tučnjavom su u srijedu ublažili napetost zbog teških reformskih mjera, javlja Hina.

Najmanje dvojica zastupnika iz Sjeverne lige, članice vladajuće koalicije desnoga centra, potukla su se s članovima oporbene stranke FLI predsjednika parlamenta Gianfranca Finija. Dvojica zastupnika dohvatila su jedan drugoga za vrat, a ostali zastupnici pojurili su razdvajati ih.

Zbog tučnjave koja je izbila nakon Finijeve sarkastične primjedbe na televiziji o tome kako je supruga šefa Sjeverne lige Umberta Bossija u mirovinu otišla s 39 godina, na nekoliko je minuta prekinuta i parlamentarna sjednica.

Bossi uporno odbija i najmanji ustupak u vezi s traženjem premijera Silvija Berlusconija da se u skladu sa zahtjevima europskih čelnika izmijeni povoljan talijanski mirovinski sustav.

Berlusconi u srijedu putuje u Bruxelles s pismom namjere u kojem se najavljuju reforme što bi trebale potaknuti rast i smanjiti talijanski dug. No kritičari, među kojima su i neki vodeći talijanski bankari, kažu da su nužne čvršće i opsežnije mjere.

"Vlada klima nasilja i netolerancije", reka je Amedeo Ciccanti iz stranke centra UDC-a. "Moramo se smiriti jer Talijane ovo živcira i više nego nas".

26.10.2011. 16:55:42
http://m.metro-portal.hr/talijanski-zastupnici-razmirice-rijesili-sakama/64845/