objavljeno 09.03.2012. 17:37:48
PRIJETNJA ODMAZDOM

Talibani zahtijevaju puštanje Bin Ladenovih udovica

"Ako obitelj Osame bin Ladena ne bude što prije puštena, napast ćemo suce, odvjetnike i predstavnike snaga sigurnosti koji budu sudjelovali u njihovu suđenju", rečeno

Fotografija vijesti

Pakistanski talibani najavili su nove napade na dužnosnike vlade, policije i vojske ako tri udovice Osame bin Ladena ne budu puštene iz pakistanskog pritvora, objavio je u petak talibanski glasnogovornik, javlja Hina.

Pakistanske su vlasti optužile tri udovice za ilegalni ulaz u zemlju, objavio je u četvrtak ministar unutrašnjih poslova Rehman Malik.

"Ako obitelj Osame bin Ladena ne bude što prije puštena, napast ćemo suce, odvjetnike i predstavnike snaga sigurnosti koji budu sudjelovali u njihovu suđenju", rekao je Ehsanula Esah iz organizacije Terik-e-Taliban Pakistan. "Izvest ćemo samoubilačke napade na snage sigurnosti i na vlasti diljem zemlje".

Malik nije objavio o kojem se sudu radi. Bin Ladenovim će se udovicama suditi, ali još se ne zna koja im kazna prijeti. Bin Ladena su lani u svibnju ubili američki specijalci u tajnoj akciji u Abotabadu na sjeveru Pakistana.

Amerikanci su odnijeli tijelo talibanskoga vođe, ali nakon te akcije pakistanske su vlasti pritvorile tri udovice i zasad nepoznat broj djece, ukupno 16 osoba.

Dvije žene su Saudijke, a jedna je Jemenka, objavilo je pakistansko ministarstvo vanjskih poslova.

Pakistan je prije bi objavio da će ih protjerati iz zemlje nakon ispitivanja u vladinu povjerenstvu, jer vlasti žele znati kako je Bin Laden uspio neotkriven boraviti u Pakistanu.

09.03.2012. 17:37:48
http://m.metro-portal.hr/talibani-zahtijevaju-pustanje-bin-ladenovih-udovica/68988/