objavljeno 28.09.2009. 11:52:25
čaša zdravlja

Svjetski je dan školskog mlijeka

U Zagrebu je pokrenut program koji učenicima osnovnih škola svakodnevno osigurava čašu mlijeka

(Wikipedia)

Svjetski dan školskog mlijeka obilježit će se danas na Trgu bana Jelačića, priopćio je zagrebački Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, istaknuvši da je potrošnja mliječnih proizvoda u Hrvatskoj manja nego u zemljama EU, te je potreban dodatni angažman kako bi djeca od najranije dobi stekla zdrave navike.

Obilježavanje u Hrvatskoj organizira Hrvatska mljekarska udruga, u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, te s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo.

Cilj Svjetskog dana školskog mlijeka je upoznati djecu s vrijednostima mlijeka i mliječnih proizvoda te istaknuti potrebu uvođenja obveznih mliječnih obroka u školama.

U skladu s time u Zagrebu je pokrenut program koji učenicima zagrebačkih osnovnih škola svakodnevno osigurava čašu mlijeka, dok su u škole i vrtiće uvedeni jelovnici pravilne prehrane, stoji u priopćenju.

Na proslavi na Trgu sudjelovat će vodeće mljekare u Hrvatskoj i djeca zagrebačkih vrtića i osnovnih škola koja će predstaviti svoje scenske, literarne i slikarske radove na temu mlijeka.

Svjetski dan školskog mlijeka uveden je prije deset godina, na inicijativu FAO-a, Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda, a danas se obilježava u više od 80 zemalja. (hina/metro-portal)

28.09.2009. 11:52:25
http://m.metro-portal.hr/svjetski-je-dan-skolskog-mlijeka/23010/