objavljeno 13.11.2008. 11:30:55
david vs. golijat

Svijet piše o nogometnom čudu iz Unešića

"Seoski klub koji nagrađuje strijelce janjcima ipak izgubio od moćnog Dinama"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić, CROPIX)

Nogometno čudo iz Unešića, osim brojnih hrvatskih, privukao je i pažnju svjetskih medija. Njemačka novinska agencija DPA ističe u naslovu kako je "seoski klub koji nagrađuje strijelce janjcima ipak izgubio od moćnog Dinama".

DPA navodi kako je trećeligaš Zagora iz Unešića, koji ima 900 stanovnika, postao poznat u Hrvatskoj nakon što je odlučio strijelce nagrađivati živim janjcima.

"Dosad je podijeljeno 17 janjaca, s tim da dvojica najboljih strijelaca imaju po šest komada. No, njihova je sudbina neizvjesna budući da se u srijedu okupilo brojno raspoloženo društvo", piše DPA.

Njemačka agencija navodi kako je čitava Dalmatinska Zagora polagala velike nade u svoje ljubimce, da je skraćeno radno vrijeme škole, te da je u njoj smješten press-centar. Također, montirane su dodatne tribine, pa je kapacitet sa 800 gledatelja povećan na pet tisuća. No, višestruki prvak Hrvatske zagrebački Dinamo ipak je uspio pobijediti u prvoj četvrtfinanoj utakmici kupa, piše DPA.

O unešičkoj Zagori pisala je i slovenska novinska agencija STA.

Treba reći da su ponosni domaćini unatoč porazu imali razloga za veselje, budući da su poveli u devetoj minuti, a strijelac je bio Ivica Šupe. U nastavku utakmice Zagora je fizički pala, a Dinamo je zaigrao daleko odlučnije i u razmaku od svega šest minuta je preokrenuo rezultat. Prvo je Šokota izjednačio u 54. minuti, a potom je Mikić u 60. minuti donio pobjedu Dinamu. (hina/metro-portal)

13.11.2008. 11:30:55
http://m.metro-portal.hr/svijet-pise-o-nogometnom-cudu-iz-unesica/13053/