objavljeno 03.08.2008. 19:44:04

Svijet dekorativnih tkanina

Predstavljamo vam neke od radova dizajnerice Tricije Guild koja se usuđuje spojiti nespojivo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Designers Guild)

Tko se želi posvetiti uređenju životnog prostora, postavio je pred sebe ogroman zadatak. Veliki trud koji je potrebno uložiti u takav zahvat može nas istovremeno oduševiti, ali i obeshrabriti. Tako u svakom stanu leži veliki izazov - podmiriti sve funkcionalne potrebe obitelji koja ga koristi, a istodobno stan učiniti i ogledalom njihove osobnosti. Pogledate li bilo koji prostor Tricije Guild, boje su te koje dominiraju i ostavljaju najsnažniji dojam. Iako se na prvi pogled čini da Tricia ostaje na dekoriranju prostora, poslu koji među ostalim i meni predstoji u stanu ove brojne obitelji, nikako se ne može reći da je izuzetna dekorativnost jedina vrlina njezinih interijera. Proučavajući stanove i kuće koje je opremila i objavila u nekoliko knjiga, pažnju privlači upravo velika sposobnost da se prostor mijenja zajedno s potrebama obitelji koja ga koristi, što je, naravno, i vrlo važna karakteristika svakog kvalitetno riješenog interijera.

Pogledajte fotogaleriju!

TalentNezaobilazna karakteristika Tricijinih interijera je oplemenjivanje predmeta i materijala zatečenih u prostoru koji se  uređuje. Upravo tu dolazi do izražaja njezina genijalna upotreba boje.

Sljedeća nezaobilazna karakteristika Tricijinih interijera je upotreba i oplemenjivanje predmeta i materijala zatečenih u prostoru koji se uređuje. Ovdje upravo dolazi do izražaja njezina genijalna upotreba boje u oživljavanju starih predmeta, ali i cijelih prostora bojenjem zidova i podova. Istaknuti nesavršenosti i napraviti da je upravo zbog njih neki prostor jedinstven, obilježje je svakog kvalitetnog dizajnera. Kako bi u svakom detalju svoje vizije mogla i ostvariti, Tricia kreira izuzetne dekorativne tkanine, pa tako sasvim obične i odbačene foteljice tapeciranjem postaju mala remek-djela.

Prozori uokvireni lepršavim ili pak teškim dekorima jakih boja stapaju se sa zidovima obloženim tapetama,  koje je opet sama kreirala kako niti jedan dio prostora ne bi ostao zanemaren. S vremenom sam naučila prepoznavati njezine tkanine i komade namještaja - ono što nitko ne bi stavio zajedno, a u kompletu izgleda tako dobro. Takva upotreba boje otvorila mi je potpuno nove ideje o tome što stan može biti.

Piše: Piše: Tina Kurpez (dizajnerica interijera)
03.08.2008. 19:44:04
http://m.metro-portal.hr/svijet-dekorativnih-tkanina/10524/