objavljeno 28.12.2020. 09:31:00
NOVOSTI

Švicarci bi otvorili koncerte ako ste cijepljeni?

Švicarski organizatori koncerata su rekli da razmišljaju da za posjetitelje cijepljenje protiv covida-19 bude obvezno i tako omoguće održavanje festivala i koncerata.

Cijepite se pa možete?
Cijepite se pa možete? (Arhiva)

"Cijepljenje bi moglo postati jedna od mjera koje bi omogućile dolazak na priredbe", rekao je LaStefan Breitenmoser, generalni direktor Strukovne udruge švicarskih organizatora koncerata, priredbi i festivala za list SonntagsBlick.

Dodao da je potrebno skupiti više informacija o zaštiti cjepiva protiv virusa.

Kampanja cijepljenja protiv covid-19 je počela u srijedu u Švicarskoj dok u zemlji s 8,6 milijuna stanovnika ima više od 425.000 slučajeva zaraze i oko 6500 umrlih od početka pandemije.

Cijepljenje je besplatno i nije obvezno.

Švicarska nogometna liga je navela da još razmatra tu mjeru.

"To je vrlo osjetljivo pitanje i nameće etička pitanja", rekao je za SonntagsBlick Philippe Guggisberg, zadužen za komunikacije Švicarske nogometne lige.

Odvjetnica Ingrid Ryser je u ime ministarstva zdravstva i pravosuđa rekla o cijepljenju kao putovnici za spektakle "u načelu nije nezakonito drugačije postupati s cijepljenima i onima koji nisu cijepljeni".

Ryser je izjavila za taj list da je "prerano reći u kojem kontekstu bi bilo dozvoljeno drugačije tretirati cijepljene od necijepljenih osoba".

28.12.2020. 09:31:00
http://m.metro-portal.hr/svicarci-bi-otvorili-koncerte-ako-ste-cijepljeni/129478/