objavljeno 16.07.2008. 20:51:43

Sveučilište u Zagrebu i IGH potpisali Sporazum o suradnji

Aleksa Bjeliš, rektor zagrebačkog sveučilišta
Aleksa Bjeliš, rektor zagrebačkog sveučilišta (Dragan Matić/CROPIX)

Sveučilište u Zagrebu i Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) potpisali su danas Sporazum o suradnji u području visokog obrazovanja i znanosti koji bi, prema ocjenama potpisnika, mogao pridonijeti i rješavanju problema nedostatka kadrova u građevinarstvu.

IGH i Sveučilište zajednički će raditi i na uspostavi doktorskih studija na kojima će se obrazovati stručnjaci profilirani prema potrebama gospodarstva, istaknuo je direktor IGH Jure Radić.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš najavio je da bi prvi zajednički programi s IGH-om, temeljem Sporazuma o suradnji, mogli biti pokrenuti do kraja godine.

Sporazumom zagrebačkog Sveučilišta i Instituta građevinarstva predviđena je suradnja u znanstvenim projektima, izvedbi preddiplomske, postdiplomske, diplomske i integrirane nastave, te sveučilišnih poslijediplomskih studija, te uspostavi novih nacionalnih doktorskih studija.

Zajednički aktivnosti planirane su i u sudjelovanju na međunarodnim programima te učinkovitom korištenju i nabavi kapitalne opreme od zajedničkog interesa.

Sporazum će, rekao je Radić, omogućiti istraživačima, znanstvenim novacima, doktorandima i studentima korištenje IGH-ove laboratorijske opreme i infrastrukture.

Također, IGH će u okviru svojih programa i projekata omogućiti provedbu studentske prakse za studente Sveučilišta u Zagrebu.

Sporazumom je predviđena i mogućnost da Sveučilište po potrebi angažira IGH za visoko stručne poslove iz područja graditeljstva koji će se ostvarivati u okviru planiranog razvoja Sveučilišta.

Prvi takav projekt koji je spomenut na potpisivanju je mogućnost da IGH sudjeluje u izgradnju novih kapaciteta u studentskim domovima u Zagrebu. (HINA/METRO)

16.07.2008. 20:51:43
http://m.metro-portal.hr/sveuciliste-u-zagrebu-i-igh-potpisali-sporazum-o-suradnji/9917/