objavljeno 09.05.2022. 10:01:00
BRAVO

SVE za NJU osvojila EU Health Award

Pobjednici su proglašeni 4. svibnja na svečanoj dodjeli nagrade koja se održava u sklopu godišnjeg sastanka EU Health Policy Platform

SVE za NJU
SVE za NJU (Arhiva)

Nagrada Europske komisije EU Health Award od 2015. odaje priznanje organizacijama iz cijele Europe za njihove uspješne inovativne inicijative u javnom zdravstvu. Prvobitno usmjerena na nevladine organizacije, nagrada se ubrzo proširila i na gradove, lokalne vlasti ili pridružene organizacije, obrazovne ustanove ili druge neprofitne organizacije.

U kategoriji udruga za EU Health Award za 2021. u finale je ušlo šest inicijativa. Pobjednici su proglašeni 4. svibnja na svečanoj dodjeli nagrade koja se održava u sklopu godišnjeg sastanka EU Health Policy Platform. 

Evo kako je žiri obrazložio odluku. „Mama, budi zdrava" - Ružičasti listopad je projekt pokrenut 2017. godine s ciljem poticanja zdravih stilova života i edukacije djece u dobi od 6 do 18 godina o prevenciji raka kroz školske aktivnosti te poticanja njihovih majki, žena svih dobnih skupina, na redovito praćenje zdravlja dojki. Tijekom listopada 2021. proveden je u 76 hrvatskih osnovnih i srednjih škola, jednom vrtiću te je dosegnuo do više od 27 000 učenika, njihovih majki i učitelja. Učenici su personalizirali edukativne letke sa svojim i maminim imenima i podijelili ih majkama s porukom „Mama, budi zdrava".

Da podsjetimo, SVE za NJU je dobila i Nagradu Grada Zagreba za svoj doprinos i rad u pružanju sveobuhvatne podrške onkološkim bolesnicima. Nagrada će biti uručena 31. svibnja na Dan Grada Zagreba.

09.05.2022. 10:01:00
http://m.metro-portal.hr/sve-za-nju-osvojila-eu-health-award/137671/