objavljeno 22.05.2016. 09:12:00
ZAPAMTITE

Sve opasnosti pretjerane konzumacije šećera

Šećer je jedan od najvećih neprijatelja našeg zdravlja i osim što narušava zdravlje usne šupljine, jedan je od glavnih uzroka nakupljanja neželjenih naslaga na trbuhu

Šećer će vam uništiti lice
Šećer će vam uništiti lice (Shutterstock)

Šećer ima vrlo loš utjecaj na naše zdravlje, to je odavno poznato, jer uz to što će vam stvoriti probleme u usnoj šupljini, uzrokovat će i nakupljanje masnih naslaga na trbuhu koje su najopasnije za zdravlje unutrašnjih organa.

No, uz to, šećer uzrokuje i promjene na licu - simptomi tzv. šećernog lica su akne, blijeda koža i podočnjaci, po čemu je lako prepoznati osobu koja konzumira previše šećera.

Stručnjaci objašnjavaju što se zapravo događa - kako slatke namirnice imaju vrlo visok glikemijski indeks, što će drastično promijeniti razine inzulina u tijelu. Kad stalno konzumirate slatke namirnice, ovaj proces može uzrokovati otpornost na inzulin, što će dovesti do pojave dijabetesa i ubrzati starenje.

Šećer također ometa vezivanje kolagena, pa će vaša koža izgubiti svoj zdrav i svjež izgled, uz ubrzano starenje. Niti to nije sve - šećer dehidira organizam, pa se koža brže masti i nastaju akne.

Naravno, sve ovo možete spriječiti uravnoteženom prehranom u kojoj ćete na dnevnoj bazi unositi maksimalno 30 grama šećera.

22.05.2016. 09:12:00
http://m.metro-portal.hr/sve-opasnosti-pretjerane-konzumacije-secera/98263/