objavljeno 04.01.2019. 15:01:00
ZNATE LI?

Sve koristi pilates lopte za organizam

Učinite mnogo za svoje tijelo i klasičnu uredsku stolicu zamijenite pilates loptom

Evo varijante!
Evo varijante! (Shutterstock)

Pilates lopta je pojam koji je najčešće vezano samo za teretane, ali u posljednje vrijeme koristi raznih fit lopti i izvan teretane počinju biti sve popularnije. Učinite mnogo za svoje tijelo i klasičnu uredsku stolicu zamijenite pilates loptom.

Diže energiju - sjedenje po cijele dane u klasičnim i statičnim stolicama može i psihički iscrpiti ljude. Mali pokreti do kojih cijelo vrijeme dolazi na pilates lopti dižu energiju bez da uopće primijetite. Na kraju dana osjećat ćete se bolje, a s posla nećete odlazati potpuno iscrpljeni.

Popravlja držanje - pilates lopta ispravlja vaše držanje cijelo vrijeme. Kada sjedimo u stolicama, noge i stražnjica utonu u površinu i pod pritiskom su cijelo vrijeme. Lopta daje potporu vašim nogama te korijenu kralježnice. Tijelo se automatski ispravlja kako bi zadržalo ravnotežu. Ovo pozitivno djeluje na zdravlje leđa i kralježnice, a samim time sa smanjuju i glavobolje te tenzija.

Poboljšava cirkulaciju - pilates lopte imaju pozitivan učinak na cirkulaciju. Sjedenje na lopti automatski tjera vaše tijelo da popravi držanje te tjera mišiće da rade kako ne bi pali s lopte. Upravo to potiče na rad i limfni sustav koji je zadužen za izbacivanje toksina iz tijela. 

Radi na balansu - sjedenje na pilates lopte poboljšava vašu ravnotežu. Tijelo počinje razvijati bolji sustav za balans jer čitavo vrijeme pokušava zadržati tijelo u pravilnom položaju i spriječiti pad. Rezultat je bolja ravnoteža te generalno brže reakcije.

Ukratko - nabavite jednu, obavezno!

04.01.2019. 15:01:00
http://m.metro-portal.hr/sve-koristi-pilates-lopte-za-organizam/116244/