objavljeno 08.04.2017. 10:30:10
STANJE U PROMETU

Sustavne granične kontrole zagušile prijelaze

HAK savjetuje vozačima da izbjegnu putovanje tijekom vikenda kada će zbog pojačanog prometa i gužve biti veće, te da budu strpljivi i slijede upute granične policije

Nove kontrole zagušile granične prijelaze
Nove kontrole zagušile granične prijelaze (Screenshot HAK)

Zbog sustavnih graničnih kontrola koja se provode od petka na svim graničnim prijelazima zabilježena su čekanja, ponegdje i višesatna, kao i kolone, posebice sa Slovenijom, pa se vozačima savjetuje da prije polaska provjere svoje dokumente i stanje u prometu na graničnim prijelazima, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

HAK također savjetuje vozačima da izbjegnu putovanje tijekom vikenda kada će zbog pojačanog prometa i gužve biti veće, te da budu strpljivi i slijede upute granične policije. Na sljedećim graničnim prijelazima očekuju se danas duža čekanja (više od 30 min): Goričan; Mursko Središće; Dubrava Križovljanska; Otok Virje; Cvetlin; Macelj; Razvor; Lupinjak; Bregana; Bregana naselje (mala Bregana); Jurovski Brod; Maljevac; Pasjak; Rupa; Požane; Kaštel; Plovanija. Pojačan je promet teretnih vozila na GP-ima: Bregana, Macelj, Pasjak i Rupa u oba smjera. Promet osobnih vozila povremeno je pojačan i na prijelazima: Stara Gradiška i Slavonski Brod u oba smjera.

Sustavne granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze na svim granicama Europske unije, uključujući i nad građanima Europske unije na snazi je od 7. travnja. Više informacija možete naći na stranici: http://www.hak.hr/vijest/672/pojacane-granicne-kontrole-04-2017.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Baranji. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Danas od 12 do 15,00 sati bit će zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Maslenice i Posedarja. Obilazak je autocestom A1 između čvorova Maslenica i Posedarje ili državnim cestama: Maslenica-Obrovac-Karin-Smilčić-Islam Latinski, i obrnuto.

Trajekti i katamarani plove redovito.

08.04.2017. 10:30:10
http://m.metro-portal.hr/sustavne-granicne-kontrole-zagusile-prijelaze/104181/